ONO ŠTO JE URADIO POKAZUJE DA NIJE ČOVEK: Prve reči majke male Monike nakon što je izrečena presuda Malčanskom berberinu

J. Ćosin

05. 01. 2021. u 11:39

ОНО ШТО ЈЕ УРАДИО ПОКАЗУЈЕ ДА НИЈЕ ЧОВЕК: Прве речи мајке мале Монике након што је изречена пресуда Малчанском берберину

Foto: J. Ćosin

TO je kukavički čin. To što je uradio pokazuje da nije čovek. On je mojoj Moniki uradio sva zla dela.

Ovo su prve reči majke male Monike nakon što je sud izrekao doživotnu presudu Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao Malčanski berberin.

- Hvala Bogu. To mi je prošlo kroz glavu kada sam čula presudu - navela je ona.

Podsetimo, sud u Nišu osudio je doživotnom kaznom zatvora Ninoslava Jovanovića (46) poznatijeg kao Malčanski berberin zbog otmice i zlostavljanja maloletne devojčice iz Brzog Broda. Prvostepena presuda javno je objavljena u Višem sudu nešto posle 11 sati, uz prisustvo porodice oštećene maloletnice kao i brojnih novinara.

Jovanović nije prisustvovao izricanju presude.

 

Postupak koji je vođen protiv Jovanovića (46), poznatijeg kao Malčanski berberin zbog toga što je svoje žrtve šišao, bio je zatvoren za javnost zbog zaštite interesa maloletnice.

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je krajem marta prošle godine optužnicu protiv Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije saopštena pravna kvalifikaciju krivičnog dela za koje se tereti. Istraga protiv Jovanovića sprovedena je zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta, za šta je zaprećena kazna zatvora od deset godina do doživotnog zatvora.

Jovanović je već dva puta robijao zbog silovanja, otmice i zlostavljanja, jednom 10 a drugi put 12 godina. Poslednju žrtvu kidnapovao 20. decembra 2019. godine na putu do škole. Sa njom se krio po zemunicama, napuštenim kućama i vikendicama na Na potezu od Niša do Knjaževca. Devojčica je posle potere u kojoj su učestvovali pripadnici MUP-a i Vojske Srbije, Žandarmerija i brojna udruženja građana, lovaca i planinara, pronađena 28. decembra 2019. godine u Pasjači, kod Niša. Jovanović je sedam dana kasnije uhvaćen na seoskom groblju u svom rodnom selu Malča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)