ODLOŽENO ROČIŠTE “MALČANSKOM BERBERINU”: Odbrana Jovanovića traži izuzeće tužilaca

J. Ć.

28. 12. 2020. u 19:56

U VIŠEM sudu u Nišu u ponedeljak je za sredu odloženo suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao "malčanski berberin", optuženom za otmicu i zlostavljanje dvanaestogodišnje Monike K. krajem prošle godine.

ОДЛОЖЕНО РОЧИШТЕ “МАЛЧАНСКОМ БЕРБЕРИНУ”: Одбрана Јовановића тражи изузеће тужилаца

Foto: D. Alihodžić

Do odlaganja je došlo zbog zahteva njegove odbrane za izuzeće i postupajućeg zamenika i javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Viši javni tužilac u Nišu je već odbio zahtev za izuzeće svog postupajućeg zamenika, a o njegovom izuzeću odluku treba do srede da donese apelacioni javni tužilac u Nišu. Ovo je već drugi put da Jovanović ponavlja isti zahtev, a prvi je bio odbijen još letos na početku suđenja.

Upućeni u ovaj slučaj smatraju da je najnoviji Jovanovićev potez bio očekivan, jer od početka krivičnog postupka pokušava da opstruira suđenje. Kako je dokazni postupak u završnici, a propao je njegov pokušaj da se brani neuračunljivošću, naši sagovornici kažu da su mu ostale samo očajničke mere da bi odložio neminovnu robiju koja mu preti. Tako je na poslednjem glavnom pretresu tražio uvid u sudske spise, kako bi navodno pronašao propuste u postupku, što nije uobičajeno postupanje za optuženog, već je očigledno sračunato na odugovlačenje postupka.

Jovanović je dvanaestogodišnjakinju oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole. Spasena je 29. decembra, ali je optuženi izmicao progoniteljima do 5. januara ove godine, kada je uhapšen na groblju u rodnom selu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)