ŠTO MI JE UZEO SINA JEDINCA? Završeno suđenje za ubistvo kod “Nane”, otac žrve očekuje poštenu predsudu, Grbović se ne oseća krivim

S. J. M.

04. 12. 2020. u 17:23

IZRICANjE prvostepene presude Nedeljku Grboviću zbog ubistva Aleksandar Savkovića i ranjavanja Adija Isenovića ispred kluba "Nana" pre tri godine zakazano je za 22. decembar u Višem sudu u Beogradu.

ШТО МИ ЈЕ УЗЕО СИНА ЈЕДИНЦА? Завршено суђење за убиство код “Нане”, отац жрве очекује поштену предсуду, Грбовић се не осећа кривим

Klub "Nana" ispred kog se dogodio zločin /Uhapšeni Nedeljko Grbović - Arhiva Novosti

Zamenik tužioca je u završnoj reči zatražila da se on oglasi krivim za teško ubistvo i da mu se odredi kazna po zakonu. Zatražila je i da mu se produži pritvor do pravosnažnosti presude.

- Grbović je dva puta saslušavan i prvi put je negirao krivično delo, a drugi put je delimično priznao uz navođenje svog stanja i razloga kojim je to opravdavao - kazala je zamenik tužioca. - Činjenica je da nije sporio da je imao oružje i da je pucao. Nesporno je i da je smrt Aleksandra Savkovića nasilna i nastala od vatrenog oružja. Takođe, veštak Bojana Kecman je opovrgla njegovu odbranu i dokazala da mu je uračunljivost bila smanjena usled afekta gneva, a ne straha na koji se pozivao.

Sudu se kratko obratio i Predrag Savković, otac ubijenog, koji je rekao da veruje u pošteno suđenje i da se tri godine non stop pita "zašto, zašto mi je uzeo sina jedinca?".

S druge strane Grbović je izjavio saučešće porodici Savković, da mu je žao zbog svega što se dogodilo, ali i da se ne oseća krivim. Zatražio je da mu se posle presude ukine pritvor ili odredi kućni kako bi mogao da bude sa decom.

Njegov branilac Vanja Grbić osporio je optužnicu i rekao da Grbović nije izvršio krivično delo na način kako je u njoj opisano:

OPTUŽENI ZA TUČU

UZ Grbovića koji je radio u obezbeđenju "Nane" na optuženičkoj klupi su i trojica članova obezbeđenja Miloš Tančev, Stefan Šapurić i Stevan Dukić, kojima se sudi zbog učestvovanja u tuči ispred kluba, koje je prema optužnici prethodila ubistvu. Sva trojica su negirala da su se tukla, a njihovi advokati su tvrdili da nema dokaza da je tuče bilo i da su to potvrdili i Savkovićevi drugovi. Naveli su da nije jasno sa kim su se njihovi branjenici tukli i zašto onda i ti drugi nisu optuženi.

- Kao da je on iz čista mira uzeo oružje i pucao. Dokazano je da nije tako prvo ga je napao Isenović, pa Savković i on je pucao u nužnoj odbrani u strahu za svoj život. Njegova odbrana bila je iskrena i u skladu sa dokazima. Kad se desio događaj bio je u stanju sužene svesti i u strahu visokog intenziteta. On nije izvršio teško ubistvo, jer nije postojao ni umišljaj, ni motiv za to. Pucao je u samoodbrani i to ubistvo je bilo neželjena posledica i na mah.

Gajić je naveo da sud treba da oslobodi Grbovića ili da ga osudi zbog prekoračenja nužne odbrane ili za ubistvo iz nehata ili samo ubistvo sa bitno smanjenom uračunljivosti, a nikako za teško ubistvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)