POLICIJA ZNA KO JE UBICA IZ BELVILA! Nastavljena istraga o likvidaciji Bojana Mirkovića (34) u podzemnoj garaži u Novom Beogradu

Z. U.

13. 11. 2020. u 22:00

POLICIJA ima saznanja ko stoji iza ubistva Bojana Mirkovića (34), u koga je egzekutor pucao u četvrtak oko 15 časova u podzemnoj garaži zgrade "Jorgovani" u naselju Belvil u Novom Beogradu. Sumnja se da je on najnovija žrtva kriminalne grupe, koja već izvesno vreme organizuje likvidacije po srpskoj prestonici, a povezani su sa mafijaškim klanom iz Crne Gore.

ПОЛИЦИЈА ЗНА КО ЈЕ УБИЦА ИЗ БЕЛВИЛА! Настављена истрага о ликвидацији Бојана Мирковића (34) у подземној гаражи у Новом Београду

Policija ispred zgrade u kojoj se dogodilo ubistvo / Foto Z. Jovanović

Ovo je u petak potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da se zna ko je "izvršio ubistvo" kod "Delta sitija" i da je u toku potraga za njim!

- Mislili su mnogi da je nemoguće da to otkrijemo - rekao je predsednik Vučić. - Zanimljivo je da su ovaj ubijeni, kao i onaj što je ubijen u "Ušću", imali značajne kontakte sa pojedinim ljudima iz državnih struktura. I tu će ta borba sa kriminalom biti najžešća, neće biti kratka, ali tu će se videti svi rezultati.

Operativni podaci pokazuju da ne samo da su likvidacije Mirkovića (četvrtak) i Šarca (17. oktobra) povezane, već da ih je, najverovatnije, "odradila" ista kriminalna grupa, koja je odgovorna i za nestanak Lazara Vukićevića, 14. oktobra ove godine i dvojice njegovih prijatelja. Za ovu trojicu se sumnja da su oteti. Njihova sudbina je i dalje neizvesna.

- Mirković se do pre nekoliko godina bavio sasvim drugim poslovima, a u poslednje vreme preuzeo je obezbeđenje u nekoliko prestoničkih lokala - navodi izvor Novosti" iz istrage. - Jedno vreme boravio je i u Španiji, a od marta, kada je krenuo haos sa koronom, bio je sve vreme u Beogradu.

Njegovo ubistvo, u četvrtak po podne, zabeležile su i kamere u garaži ove zgrade pored Tržnog centra "Delta siti". Uz pomoć video-zapisa rekonstruisano je, donekle, i kretanje napadača.

On se do mesta gde je izvršio zločin dovezao električnim trotinetom. Mirković ga je u jednom trenutku uočio i počeo da beži. Ovaj ga je, međutim, sustigao kod lifta i pucao.

Njegovo telo pronašao jedan od stanara zgrade, koji je, kada je parkirao auto u garaži i izašao napolje, osetio specifičan miris nalik barutu. Okrenuo se i ugledao mladića u lokvi krvi.

- Pronađeno je nekoliko čaura, koje su poslate na veštačenje - navodi naš sagovornik. - Još se čekaju rezultati da li ima bioloških tragova iz kojih bi mogao da se izvuče DNK.

Na gotovo identičan način pre manje od mesec dana ubijen je i Aleksandar Šarac (35), i to pred desetogodišnjim sinom. Njega je ubica sačekao, takođe, u garaži Tržnog centra "Ušće" i pucao mu u glavu. Policija je kao egzekutora identifikovala Lazara Ilića (23) iz Kraljeva. Pronađen je i pištolj iz kog je pucao. Ipak, njemu se od tog dana gubi svaki trag.

NAPADI I MOTIVI NISU POVEZANI?

DVOJICU osumnjičenih za napad na Nenada Alajbegovića Alibega (40), bivšeg vođu Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koji je ranjen 3. novembra nedaleko od svoje kuće, policija je uhapsila na Zlatiboru. Reč je o Svetozaru S. i Milošu R. Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, pucanje na Alajbegovića i ubistva u "Ušću" i kod "Delta sitija" nisu povezani, osim što je, kako se sada čini, napad stigao sa iste strane. Motivi su različiti.

- Sumnjamo da napad na Alajbegovića ima veze sa trgovinom narkoticima - navodi naš sagovornik. - Svetozar S. i Miloš R. su deo veće kriminalne grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)