OPROSTIO SAM VESNI, PONOVO ČEKAMO BEBU: Ispovest Dragana Purića, kome je Zoran Albić krvnički usmrtio ćerku Lunu Firulović (2,5)

V. ĐORĐEVIĆ

03. 11. 2020. u 09:00

ZORAN Albić (26), iz negotinskog Prahova, nije u noći između 26. i 27. maja prošle godine krvničkim batinjanjem u svojoj kući ubio samo moju ćerku Lunu, koja je tada imala dve godine i osam meseci!

ОПРОСТИО САМ ВЕСНИ, ПОНОВО ЧЕКАМО БЕБУ: Исповест Драгана Пурића, коме је Зоран Албић  крвнички усмртио ћерку Луну Фируловић (2,5)

Foto privatana arhiva

Jer, moja supruga Vesna Firulović (25), koja je, dok mi je on masakrirao dete, ponovo bila trudna, imala je spontani pobačaj u pritvoru zbog stresa od ubistva naše ćerke.

Ovako, za "Novosti", govori Dragan Purić (32), iz negotinskog sela Slatina, zakonski muž Vesne Firulović, koji će u decembru opet postati otac.

- Dok je Vesna, koja je sklopila sporazum sa Tužilaštvom da u zatvoru provede narednih osam godina, bila kod kuće u Slatini, sa nanogvicom, opet je ostala trudna - nastavlja Purić. - Rešio sam da joj oprostim, jer smo mi, ipak, porodica. Tako je moja supruga ponovo ostala u drugom stanju i, ako sve bude kako treba, ja ću u decembru opet postati tata.

Danas nastavak suđenja

U VIŠEM sudu u Zaječaru danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Zoranu Albiću (na slici) optuženom da je do smrti tukao svoju pastorku Lunu. Na devojčicinom telu obdukcijom je utvrđeno čak 39 ozbiljnih povreda. Imala je hematome po čitavoj glavi i polomljenu nadlakticu desne ruke. Krvnički ju je udarao jer nije mogla da prestane da plače.

Foto privatana arhiva

Purić kaže da zakon dozvoljava da Vesna u zatvoru čuva dete dve godine, nakon čega će brigu o bebi, ali i njihovom šestogodišnjem sinu, preuzeti on.

- Čekaću je da izađe iz zatvora, nakon čega ćemo početi novi život - u dahu priča Dragan. - Nećemo, gotovo je sigurno, nastaviti da živimo u Slatini, već ćemo sreću potražiti na nekom drugom mestu. Ja ću, svakako, Vesnu čekati dok ne odsluži zatvorsku kaznu. Mi smo, ipak, porodica.

Dragan se nevoljno seća kada je Vesna pobegla od njega i otišla, trudna, u Prahovo, kod Albića.

- Sve je to unapred bilo smišljeno - kaže Dragan. - Moja supruga me je lažno prijavila za nasilje u porodici, zbog čega mi je izrečena mera zabrane prilaska, pa nisam mogao da odem u Prahovo i uzmem Lunu. I zbog toga se sve završilo neviđenom tragedijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)