OBLJUBILI DEVOJČICE OD 13 GODINA: Uhapšeni zbog polnih odnosa sa maloletnicama, proverava se da je je bilo dobrovoljno ili pod prinudom

S. K. - D. N.

16. 10. 2020. u 20:34

POLICIJA u Inđiji i Požarevcu uhapsila je dvojicu mladića osumnjičenih za obljubu maloletnica. Obe devojčice imaju samo po 13 godina, oba slučaja prijavile su porodice maloletnica.

ОБЉУБИЛИ ДЕВОЈЧИЦЕ ОД 13 ГОДИНА: Ухапшени због полних односа са малолетницама, проверава се да је је било добровољно или под принудом

Foto Printskrin MUP

U Inđiji je u noći između četvrtka i petka priveden Živan S. (24) iz Beške, i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, a u subotu će, uz krivičnu prijavu, biti priveden u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici na saslušanje. Lisice na ruke stavljene su mu nakon što je prijavljen devojčicin nestanak.

- Baba je pozvala policiju u utorak. Od tada je počela potraga za devojčicom, a u njeno pronalaženje uključili su se i neki meštani. Komšija, koji je bio sa njenom babom i pretraživao okolinu malo dalje od sela, opazio je jedan automobil, a kada su mu se približili, u njemu su ugledali devojčicu i Živana - kaže naš izvor iz istrage.

Kako nezvanično saznajemo, proverava se da li je devojčica dobrovoljno pristala na polni odnos, jer postoje indicije za tako nešto, a silovanje je prijavljeno tek pošto se vratila kući.

Ukoliko se bude utvrdilo da je polni odnos bio dobrovoljan, osumnjičenom svakako preti kazna do 20 godina zatvora zbog krivičnog dela - odnos sa maloletnicom.

Istovremeno, Požarevljanin I. N. (18) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo obljuba deteta, a nakon prijave roditelja maloletne M. Š. (13), iz okoline Požarevca.

Roditelji su prijavili da je osumnjičeni njihovu ćerku odveo u Beograd, gde je sa njom boravio od 6. do 8. avgusta, i da ju je u tom periodu obljubio. Prilikom saslušanja u Višem tužilaštvu, osumnjičeni je izjavio da mu je devojčica rekla kako ima 15 godina, a i da izgleda starija nego šta zaista jeste. Takođe, rekao je da je ona bila s njim dobrovoljno, jer su se zaljubili, što je i ona potvrdila.

Nakon saslušanja, osumnjičeni je pušten da se brani sa slobode. Naložena je istraga o ovom slučaju, u okviru koje će biti obavljeno psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog, kojem je olakšavajuća okolnost to što je mlađi punoletnik, jer ima 18,5 godina.

Ukoliko se bude utvrdilo da je I. N. na istom intelektualnom nivou kao devojčica, tu neće biti elemenata krivičnog dela, pa će postupak protiv njega biti obustavljen.

PRODUŽEN PRITVOR NOVOSAĐANINU

NOVOSAĐANINU M. J. (82), protiv kojeg je Više javno tužilaštvo prošlog meseca podiglo optužnicu zbog obljube osmogodišnjeg dečaka, ponovo je produžen pritvor. On je uhapšen 7. maja zbog sumnje da je toga dana u popodnevnim satima u blizini plaže Šodroš, mališana odveo u obližnju šumu i obljubio. Starac i osmogodišnjak, koji se navodno ne poznaju, sasvim slučajno su se toga dana sreli nedaleko od nekadašnjeg novosadskog brodogradilišta. Mališan je sam otišao od kuće i peške se uputio prema Dunavu, da bi se tamo igrao. Posle nekoliko razmenjenih reči sa dečakom, M. J. je, kako saznajemo, mališana odveo u obližnju šumu kod neuređene dunavske plaže Šodroš, gde ga je, kako se sumnja, osmogodišnjak oralno zadovoljavao. (Lj. P.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju