OVO JE POMOĆNICA MINISTRA KOJA JE UHAPŠENA: Uzela 1.000 evra, pala na drugoj rati (VIDEO)

N. B. - J. Su.

09. 10. 2020. u 20:51

ОВО ЈЕ ПОМОЋНИЦА МИНИСТРА КОЈА ЈЕ УХАПШЕНА: Узела 1.000 евра, пала на другој рати (ВИДЕО)

Foto: Fao

POSLE višemesečnog predistražnog postupka, u petak su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili Dariu Janjić Nišavić, pomoćnicu ministra poljoprivrede, zbog sumnje da je primala mito. Pored nje, priveden je i D. Č., kome se na teret stavlja davanje mita.

Kako se sumnja, Janjić Nišavićeva se sa D. Č. dogovorila da joj mesečno daje po 1.000 evra, kako bi mu obezbedila dobijanje ugovora u postupku javne nabavke Ministarstva poljoprivrede u oblasti usluga, koja je podržana od inostranog fonda za finansiranje poljoprivrede. Kako saznajemo, reč je o ugovoru o pružanju ekspertskih usluga u iznosu od 2.000 evra mesečno, od kojih bi polovinu uzimala osumnjičena. Prema onome što tvrdi Tužilaštvo, pomoćnici ministra je obećano da će novac dobijati u naredne dve godine, dok traje realizacija ugovora.

OSUDA MINISTRA

- POZNAJEM je površno, kroz posao, vidim je jednom u mesec dana - kazao je Nedimović. - Ona radi tu u Ministarstvu i do sada je radila korektno. Na pitanje da li je iznenađen što je uhapšena jedna od njegovih saradnica, Nedimović je kazao: - Više me ništa ne iznenađuje. Svaki vid korupcije osuđujem.

Prema nezvaničnim informacijama, hapšenje je usledilo nakon što je D. Č. isplatio Janjić Nišavićevoj drugu dogovorenu ratu. Policija je izvršila i pretrese, a osumnjičenima je određeno zadržavanje, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti dovedeni u Tužilaštvo na saslušanje.

Inače, Daria Janjić Nišavić u Ministarstvu radi dugo, ali je na poslovima međunarodne saradnje poslednjih nekoliko godina. Vest da je uhapšena, mnoge je u ovoj insutituciji iznenadila. 

- Ako je neko uradio bilo šta protivno zakonu, treba za to i da odgovara, ma o kome da je reč - rekao je, za "Novosti" ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. - Imamo nultu toleranciju za svaki pokušaj korupcije, što se pokazuje i sad, kao i kad smo jurili slične slučajeve pre tri godine u agrarnim plaćanjima. Dajemo podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova, tužilaštvu i drugim organima u borbi protiv ovakvih pojava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

buki

01.11.2020. 11:37

@Opaki Is Back - Pohvatala je ona razne veze, pa će po izlasku iz zatvora opet na neko radno mesto, gde može bar da kraducka, dok se ne snađe za bolje. Samo naivni mogu da poveruju da takve osobe mogu bilo kad da rade i žive pošteno od svog rada.

Radica rudakov

01.11.2020. 08:43

Nju hapsite zbog 1000 eura a ovi sto uzimaju na stotine hiljada pustate ccc...hapsite I silne lekare koji to rade a hvala Bogu mnogo ih je

buki

01.11.2020. 11:40

@Radica rudakov - Nije 1.000, nego 1.000 mesečno u trajanju od dve godine. Od nečeg mora da se krene, pa će valjda nekad doći i do onih ministarstava gde su javne nabavke i tenderi za njih milionske vrednosti, pa samim tim i ugradnja mnogo veća od ove.