NOVOSTI NA MESTU PADA MiG-21 U BRASINI: Avion ostavio ogromni krater, svuda rasuti delovi letelice (FOTO)

V. Mitrić

27. 09. 2020. u 13:26

НОВОСТИ НА МЕСТУ ПАДА МиГ-21 У БРАСИНИ: Авион оставио огромни кратер, свуда расути делови летелице (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

ZORAN Obradović, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu rekao je za „Novosti“ da je urađen uviđaj na mestu avionske nesreće kod sela Donja Borina, nadomak ovdašnjeg rudnika, podno Gučeva.

Zamenik tužioca, koji je radio uviđaj, uz asistenciju vojnih i drugih eksperata iz državnih organa i institucija, kako kaže tužilac Obradović, naložio je obdukciju tela poginulih pilota u vojnom avionu „MiG 21“, koji se srušio kod kuće Milice i Vitomira Tanaskovića, koji je dobio opekotine i nalazi se na lečenju u Opštoj bolnici u Loznici.

Na istrazi je, sada, da analizira sve uglove ove nesreće i tragedije, uz pomoć stručnjaka i odgovarajuća veštačenja, koja se podrazumevaju u ovakvim i sličnim situacijama.Najveći deo olupine već je uklonjen iz njive uz kuću Tanskovića.

Meštani kažu da su ostaci aviona odvoženi „kamionima i kamionima“. Ostali su manji ostaci, dobro „umotani“ u ilovaču. Naša ekipa je prva, koja je posle uviđaja, imala priliku da vidi ogroman krater na dnu njive, nekoliko desetina metara od kuće Tanaskovića, gde se avion zario.

Dubina, širina i oblik kratera ukazuju koliko je bio snažan udar i nije ni čudno što su se ljudi zaprepastili kad su čuli prasak i, potom, ekplozije, vatru i dim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)