UBICE NA SKUTERIMA NAPRAVILE SAČEKUŠU, DO KOŽARA I HADŽIĆA IH DOVEO PODGORIČANIN: Novi detalji likvidacije Baranina i Užičanina na Krfu

Z. USKOKOVIĆ

05. 09. 2020. u 09:00

U ISTRAZI dvostruke likvidacije visokorangiranih pripadnika "škaljarskog klana", Alana Kožara iz Bara, i Damira Hadžića iz Užica, grčka policija je u jednoj od morskih uvala na Krfu pronašla dva zapaljena skutera.

УБИЦЕ НА СКУТЕРИМА НАПРАВИЛЕ САЧЕКУШУ, ДО КОЖАРА И ХАЏИЋА ИХ ДОВЕО ПОДГОРИЧАНИН: Нови детаљи ликвидације Баранина и Ужичанина на Крфу

Foto arhiva

Prvi nalazi govore da su se ovim motorima dvojica egzekutora i njihovi saučesnici dovezli do vile, gde su napravili "sačekušu" budućim žrtvama.

Posle zločina, koji su počinili 23. jula ove godine u popodnevnim satima, odvezli su se do obale, gde su vatrom pokušali da uklone svaki trag. Ipak, istražitelji iz Atine ostatke su poslali na analizu i veštačenje kako bi se pronašao bilo kakav trag, koji bi mogao da ukaže na počinioce.

Pored dvojice direktnih pucača i isto toliko njihovih saučesnika, koji su upravljali skuterom, policija sumnja da je još najmanje toliko ljudi učestvovalo u organizaciji i logistici oružanog napada na "škaljarce". Kožar i Hadžić, kako se pretpostavlja, mislili su da su sigurni na ovom grčkom ostrvu. Ipak, ubice su ih pronašle.

- U stalnom smo kontaktu sa srpskom policijom, kako bismo što pre identifikovali osumnjičene - naveo je zvaničnik grčke policije za atinske medije.

Prema izveštaju grčke policije, sumnja se da su napadači u Grčku došli 10 dana pre ubistva Hadžića i Kožara, koji su izrešetani u automobilu, kojim su se dovezli sa plaže do vile u kojoj su odseli. Kod sebe su imali lažna slovenačka dokumenta.

SNIMAK POMAŽE ISTRAŽITELjIMA

JEDAN od grčkih istražitelja, čije se ime ne objavljuje, naveo je da postoji snimak, skinut sa video-nadzora u blizini vile, u kojoj su se skrivali Alan Kožar i Damir Hadžić. Navodno, na tim snimcima se vide lica ljudi, koji bi mogli da imaju veze sa dvostrukom likvidacijom. Pozvana je u pomoć srpska policija, kako bi se oni identifikovali.

Postoje jake indicije da je egzekutore do žrtava doveo S.L. iz Podgorice, koji je sa Kožarom često bio u kontaktu. Navodno, biološki dokaz koji pripada S. L. pronađen je u vili i od tog dana gubi mu se svaki trag. Ne javlja se ni porodici, a podzemlje u regionu bruji kako je S. L. ubijen i zakopan odmah posle likvidacije na Krfu.

Inače, isti Podgoričan dovodi se u vezu i sa egzekucijom navodnog vođe "škaljaraca" Igora Dedovića i njegovog saradnika Stevana Stamatovića u Atini, 19. januara ove godine. Navodno, i u ovoj likvidaciji bio je "tiper" i održavao je kontakte sa Stamatovićem.

 

Z. U.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a