KOŽAR IMAO SVOJU EKIPU ZA SMAKNUĆA: Poslednje ubistvo naplatili 100.000 evra

Z. USKOKOVIĆ - S. ĐOKIĆ

25. 08. 2020. u 21:13

PO nalogu Baranina Alana Kožara, bliskog "škaljarskom klanu" i kriminalnoj grupi Filipa Koraća, u Podgorici je 18. jula ove godine, ispred porodičnog restorana, ubijen Saša Klikovac, koji se dovodi u vezu sa "kavčanima".

КОЖАР ИМАО СВОЈУ ЕКИПУ ЗА СМАКНУЋА: Последње убиство наплатили 100.000 евра

Forenzičari iz Podgorice na mestu ubistva

Kožar je oformio "ekipu smrti" još 2016. godine, kojoj se na teret stavlja niz zločina, a sve se "raspalo" posle njegove smrti, 23. jula ove godine na grčkom ostrvu Krf. Pet dana pre toga počinjeno je poslednje smaknuće po njegovom nalogu.

Kožar se, međutim, i sam našao na meti ubica, pa je sa svojim prijateljem i saradnikom Damirom Hadžićem, likvidiran pet dana posle ubistva Klikovca, koje je organizovao i platio. Ove tvrdnje u utorak su na konferenciji za medije izneli čelnici Specijalnog tužilaštva i policije Crne Gore.

Članovi ove kriminalne organizacije u samom početku postali su Milan Dinić i još najmanje dve, zasada, neidentifikovane osobe. Od juna ove godine krvavoj ekipi su se pridružili Miloš Marković (31) i Marko Šuković (29), koji se i terete da su direktni izvršioci ubistva Saše Klikovca. Navodno, ovaj zločin je plaćen 100.000 evra!

Kožar je za isti "posao" angažovao, kako se sumnja i Predraga Vukadinovića i Ivana Milačića. Svi oni se sumnjiče da su pripadnici organizovane kriminalne grupe čiji cilj bio - ubistva. Za Baranina se, takođe, navodi da je vrbovao ljude i davao im uputstva kako da vrše krivična dela, kao i da je obezbedio novac za sve to.

- Kožar je davao uputstva članovima svoje kriminalne organizacije o načinu na koji treba da prate žrtvu i ubiju je - navode istražni organi.

Marković je, ističe se dalje, prihvatio da "neposredno izvršava teška ubistva, da učestvuje u njihovom planiranju, vrbuje pomagače, obezbeđuje oružje i vozila za krvave planove. Nabavljao je ukradena vozila i falš registarske oznake, a unapred je pripremao i "štekove" za automobile i druga sredstva koja se koriste u zločinima.

Šuković je, tvrdi se, prihvatio da vozi automobil i ubicu do žrtve, zatim da ga posle izvršenog zločina odveze do "šteka". On je učestvovao i u pripremi smaknuća, kao i praćenju buduće mete. Milačić je okrivljen da je pružao logistiku za pripremu ubistava, prati i osmatra kretanje članova suprotstavljene kriminalne organizacije, obezbeđuje maske i kačkete, tehnička sredstva za komunikaciju...

Zatim da od, zasada nepoznatih osoba, preuzima nelegalno nabavljeno oružje, da preuzeto oružje drži, čuva i prevozi, skriva ga i predaje ga drugim pripadnicima kriminalne organizacije za ubistva... Njegov zadatak je bio i da nakon izvršenog zločina, oružje spakuje i skriva...

Forenzičari iz Podgorice na mestu ubistva

Vukadinovićeva zaduženja su bila da pruža logističku podršku izvršiocima nakon izvršenog krivičnog dela, obezbeđuje prevoz i mesta za skrivanje drugih pripadnika kriminalne organizacije, kao i da preuzima, čuva, i predaje novac za potrebe članova organizacije.

Posle ubistva Saše Klikovca, koji su po Kožarevom nalogu, odradili Marković i Šuković, oružje je Milačić zakopao u šumi, u mestu Radovče. Sakrivena je puška karabin sa montiranim optičkim nišanom - snajperom i četiri metka, zatim, automatska puška M-70 sa preklopnim kundakom sa dva okvira od iste puške, osam puščanih metaka i pištolj "para" kalibar 9 mm bez fabričkog broja (pištolj koji je korišćen u izvršenju krivičnog dela), 11 metaka malokalibarske municije kalibra 22, kao i garderobu koju su koristili prilikom zločina...

Interesantno je da su oružje, garderoba, kao i ukradene registarske tablice pronađeni 27. jula ove godine, devet dana posle smaknuća Klikovca, ali i četiri dana posle likvidacije Kožara na Krfu. Tada su se, neki od članova njegove ekipe, "osmelili" da progovore.

GLAVA VREDNA POLA MILIONA EVRA

NA konferenciji za medije u utorak u Podgorici saopšten je i podatak da je za ubistvo jednog visokopozicioniranog člana kriminalne grupe, na " jednoj planini, dato 500.000 evra, a za ubistvo člana porodice funkcionera policije 200.000 evra". Saopšteno je i da su Kolumbijci, koji su uhapšeni u Nikšiću, došli da ubijaju za novac, a da su pare trebale da budu isplaćivane članovima njihovih porodica u Južnoj Americi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)