UVEK JE PAZIO, UZEO JE MOJ MOTOR JER JE BIO U BOLjEM STANjU: Potresna ispovest Davora Čankovića, čiji je brat Saša stradao sa ćerkom Marijom

V. Đ.

21. 08. 2020. u 08:05

УВЕК ЈЕ ПАЗИО, УЗЕО ЈЕ МОЈ МОТОР ЈЕР ЈЕ БИО У БОЉЕМ СТАЊУ: Потресна исповест Давора Чанковића, чији је брат Саша страдао са ћерком Маријом

Foto: Predrag Mitić/Facebook

MOJ brat je 30 godina vozio motor i bio je izuzetno pouzdan motorista.

U ovim godinama, u kojim je on bio, lagana vožnja motorom je za nas pravi užitak. Uvek je pazio, a naročito kada je vozio svoje dete. Tada se dvostruko više vodi računa na putu. A sa Marijom je puno putovao, svuda su išli zajedno.

Ovako započinje priču Davor, rođeni brat Saše Čankovića (45), koji je pre dve večeri kod Mihajlovca u smeru ka Nišu, poginuo sa svojom ćerkom Marijom (17), kada su motorom sleteli sa puta. Davor je svog brata poslednji put čuo dva sata pre nego što se dogodila ova strašna tragedija. Kako kaže, Saša mu je tada kazao da je sve u redu, da su prošetali Smederevom i da on i ćerka kreću kući u Bor.

- Pričali smo baš o tome kakvo je vreme, rekao je da je završio privatne obaveze koje je imao u Smederevu i da se spremaju da krenu kući. Vozio je moj motor, pošto je bio sređen i u boljem voznom stanju od njegovog, pa baš radi te sigurnosti, jer je na put išao sa detetom. I šta da vam kažem, potpuno smo u šoku - nastavlja naš sagovornik.

Davor objašnjava da su tog dana svi bili veseli, jer su ujutru saznali da su dobili iseljeničku vizu za Kanadu. Niko nije ni mogao da nasluti, da će se nešto ovako strašno dogoditi.

Sašini prijatelji ističu da su Saša i Davor vrsni alatničari i da su zajedno planirali da odu u Kanadu kod tetke, gde bi se bavili istim zanatom.

Nesreća se dogodila kada je Saša koji je upravljao motociklom marke "honda CBR 1100" u desnoj krivini izgubio kontrolu, sleteo sa kolovoza i udario u zaštitnu ogradu. Usled zadobijenih povreda oboje su preminuli na licu mesta, iako su oboje nosili zaštitne kacige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Kalesu

21.08.2020. 10:04

@Iko - Sa 45 godina teško da može biti "dečko u usponu". Ono, što najčešće motoriste odvodi u tragediju, je momenat kada adrenalin parališe razum, a brzina, umesto bezbednosti, postane imperativ. Veliki i brz motocikl se ne kupuje (čast izuzecima) za sporu vožnju i uživanje u pejsažima uz put. Saučešće svima koji su ih poznavali i voleli.

BanovanStrahinjić

22.08.2020. 20:34

@Iko - Hteo bih svašta da ti kažem, jako puno bezobraznih reči, ali nema smisla, biću iznad toga. Treba da te je sram, donosiš stav, a nemaš pojma o čoveku kojeg osuđuješ. Odakle ti sloboda, ko ti daje za pravo? Mnogo više ovo govori o tebi, nego o njemu. On je nastradao zbog nevremena, vode na putu, jakog vetra i brzine, one kojom se vozi na autoputu. I bolji je čovek bio, nego što ćeš ti ikada biti.

Ronaldinjo

22.08.2020. 23:26

@Iko - Iko. Jesi li poznavao čoveka koga prozivaš? Koliko glup treba da budeš pa da ovako nešto prokomentarišeš u ovom slućaju? Grešiš, grdno grešiš... Boljeg čoveka nisam niti ču poznavati... Bio je miran, porodičan čovek... Radan, vredan i častan... Sram treba da te bude, idiote glupi pa da ovako nešto kažeš o čoveku koga nisi poznavao.... Neka počivaju u miru i on i njegova cerka... ?