POSTUPAK ZBOG NESREĆE KOD BUDVE: Beograđanin (17) se brani sa slobode

S. Đ.

utorak, 11. 08. 2020. u 20:44

ПОСТУПАК ЗБОГ НЕСРЕЋЕ КОД БУДВЕ: Београђанин (17) се брани са слободе

Ilustracija / Novosti

BEOGRAĐANIN M. S. (17), koji je prema optužnom predlogu, 11. jula iz nehata izazvao pomorsku nesreću na otvorenom moru kod Budve, u kojoj je poginula policajka Maja Šljivančanin, a povređen njen verenik Vladan Stanišić, u daljem postupku će se braniti sa slobode.

To je u utorak odlučio kotorski Osnovni sud, prihvatajući jemstvo koje je ponudila maloletnikova porodica, a koja se sastoji od nekretnina u Budvi.

- Ovaj sud je doneo rešenje kojim je prihvatio ponuđeno jemstvo, odnosno upisivanje hipoteke u vrednosti od 331.450 evra na stan i garažu u Budvi, vlasništvo oca osumnjičenog maloletnika. Istim rešenjem njemu je određena i mera zabrane napuštanja boravišta opštine Budva - izjavio je za "Novosti" sudija Špiro Pavićević, dodajući da na ovo rešenje stranke imaju pravo žalbe u roku od tri dana.

Pomorska nesreća dogodila se 11. jula oko 14 časova, ali do danas nije zvanično saopšteno da li je M. S. imao dozvolu za upravljanje jahtom i ko je njen vlasnik. Jahta, kojom je, kako se tvrdi upravljao maloletnik, udarila je u barku u kojoj su bili Maja Šljivančanin i Vladan Stanišić. Oba plovila su se kretala od ostrva Sveti Nikola prema Jazu. Nakon sudara, barka je potonula, a Maja je preminula na mestu sudara.

Početak suđenja zakazan je za 26. avgust, ali će ono biti zatvoreno za javnost, pošto je reč o maloletnom optuženom. Na teret mu se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)