PREDSEDNIK PONOSAN NA USPEH SRBIJE: Za devet godina uvećali smo BDP za 50 odsto

Tanjug

05. 05. 2021. u 09:40 >> 09:46

OVE godine se očekuje da Srbija dostigne visinu BDP-a, u apsolutnim brojkama, preko 50 milijardi, što je povećanje do 50 odsto u poslednjih devet godina, budući da je visina BDP-a 2012. godine bila 33,6 milijardi, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

ПРЕДСЕДНИК ПОНОСАН НА УСПЕХ СРБИЈЕ: За девет година увећали смо БДП за 50 одсто

Foto: Printscreen

Uz to, podsetio je, u međuvremenu su se desile katastrofalne 2014. godina, zbog poplava, i 2020. zbog korona virusa, a Srbija je ipak uspela da napravi rast.


 - Za 50 odsto je obim i vrednost svega što u Srbiji napravimo naraslo za svega devet godina i sada više ne pričamo o povratuku na 1989. godinu, jer smo mnogo ispred. I to mnogo govori - rekao je Vučić za TV Pink.

Predsednik je istakao da je ponosan na uspeh Srbije kada su u pitanju infrastrukturni projekti, kao i na dogovor sa EU o pomoći u izgradnji pruge do Severne Makedonije, dok se i sa kineskim prijateljima radi mnogo projekata.

Uz pugu Beograd - Niš i dalje ka Severnoj Makedoniji, podsetio je da je pocela gradnja Fruškogorskog koridora, a gradiće se i brze saobraćajnice do Požarevca, zatim do Gradišta i Golupca.

Dodao je da Moravski koridor uveliko napreduje, kao i deonice Ruma-Šabac, Kuzmin-Sremska rač, a uskoro bi, naveo je, trebalo da se završe "papiri" za brzu saobraćajnicu Beograd - Zrenjanin.

 - Uskoro bi trebalo da, posle deonice Čačak-Požega, idemo na deonicu auto-puta od Požege ka Arilju, Ivanjici, Sjenici, Dugoj poljani, do granice sa Crnom Gorom. Nadamo se da će Crna Gora pronaći novac da uradi 60 kilometara auto-puta od Boljara do dela puta koji je već izgrađen - rekao je Vučić.

Srbija dobija drugačiji izgled za devet, deset meseci, podvukao je on.

 - Od 2012. do 2021. godine 50 odsto smo uvećali, u apsolutnim brojakama, BDP naše zemlje, ali toliko su uvećane i plate, u realnim brojevima, u nominalnim i više 60 odsto. Penzioneri imaju najveće penzije u istoriji, ali to još nije dovoljno i zato posebno brinemo o njima - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZELENA BUDUĆNOST POČINJE S NAMA: Značaj i koristi zelenih ciljeva za Novu godinu