POJAČANO SUZBIJANJE ILEGALNE TRGOVINE Vulin: Novac od akciza mora da se slije u budžet radi daljih ulaganja u zemlju

Tanjug

30. 03. 2021. u 13:53

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Požarevcu da će se policija posvećeno boriti protiv nelegalne trgovine akciznim proizvodima, ističući da oni koji čine ova krivična dela, uništavaju privredni napredak zemlje.

ПОЈАЧАНО СУЗБИЈАЊЕ ИЛЕГАЛНЕ ТРГОВИНЕ Вулин: Новац од акциза мора да се слије у буџет ради даљих улагања у земљу

Aleksandar Vulin

Novac od akciza koji se ne slije u budžet, predstavlja štetu ne samo za državu, već i za građane, jer sredstva neophodna za najvažnija ulaganja u infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje.. završe u rukama kriminalaca, naglasio je Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Požarevcu.

Pohvalivši rad ove uprave na suzbijanju ove vrste krivičnih dela, ministar je naveo da je za prva dva meseca, u odnosu na isti period prethodne godine, policija povećala zaplene rezanog duvana za više od 800 kilograma, kao i cigareta za više od 200 boksova.

Prema njegovim rečima, najveći broj akciznih proizvoda krijumčari se preko Dunava, zbog čega će u narednom periodu biti pojačane rečne patrole.

- MUP će nastaviti da ulaže u nabavku opreme i poboljšanje uslova rada policijskih službenika. Ulaganja zahtevaju i veću odgovornost i od policijskih službenika očekujem još intenzivniji rad i bolje rezultate - rekao je Vulin.

Posebno se osvrnuo na suzbijanje krivičnih dela krađa, s obzirom da u ovom kraju imovinu ima veliki broj naših ljudi koji borave u inostranstvu.

- Pojačaćemo redovne kontrole i patrolnu delatnost. Zaštita imovine i sigurnost građana su prioritet svake policijske uprave u Srbiji. Nema malog i velikog krivičnog dela, i najsitnija krađa biće predmet našeg rada. Pronaći ćemo i procesuirati i najsitnijeg džeparoša - poručio je Vulin.

On je tokom posete Požarevcu položio cveće na spomen-obeležje stradalim pripadnicima policijske uprave u ovom gradu, kao i na spomenik tragično stradalom ministru policije Vlajku Stojiljkoviću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)