MINISTARKA ATANASKOVIĆ: Država će pomagati “Jumku” sve do privatizacije

D. Ristić

28. 11. 2020. u 23:51

MINISTARSTVO privrede će nastaviti da pomaže kompaniji "Jumko" iz Vranja sve do privatizacije, izjavila je tokom posete ovoj firmi ministarka privrede Anđelka Atanasković.

МИНИСТАРКА АТАНАСКОВИЋ: Држава ће помагати “Јумку” све до приватизације

Foto D. Ristić

Tokom posete "Jumku", ministarka se upoznala sa procesom proizvodnje, proizvodnim programom i stanjem u kompaniji koja upošljava oko 2.000 radnika.

Pošto "Jumko" nije na teretu države, mogu da obećam da ću uticati da vojska i policija, kao i još neke firme, i dalje naručuju uniforme i zaštitnu opremu od Vranjanaca sve do okončanja privatizacije - kazala je ministarka.

Radnici su i sada zadovoljni uslovima rada i zaradama, mada kažu da mogu da budu i veće i vidi se njihova želja da ostanu i opstanu na ovom području, tako im se mora pomoći, dodala je ona. Što se tiče privatizacije, država će se potruditi da nađe kupca koji će morati da uposli još radnika i to mlađih kako bi se produžio vek fabrike, istakla je ministarka. Ona je dodala da "Jumko" trenutno nije među prioritetima za privatizaciju, tako da se razgovori na tu temu očekuju naredne godine.

Zahvaljujući saradnji sa ministarstvima odbrane i unutrašnjih poslova i nekim javnim preduzećima, "Jumko" već ima ugovorene poslove za dobar deo naredne godine i poslovanje je stabilno, bez obzira na probleme sa epidemijom Covid-19, rekao je direktor kompanije Branislav Trajković.

Ministarka je bila impresionirana dočekom i ljubaznošću domaćina, ali još više društvenom odgovornošću "Jumka" koji svojim radnicama, koje čine oko 90 odsto zaposlenih, obezbeđuje novčanu naknadu od 500 evra za prvo i drugo dete, a 1.000 evra za treće i svako sledeće. Takođe, kompanija plaća troškove vrtića i pomaže radnicima oko izmirenja troškova lečenja ili obnova kuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna