ELEKTROPRIVREDA SRBIJE ZASLUŽUJE DA BUDE BOLJA FIRMA: Ministarka Mihajlović na sastanku sa predstavnicima sindikata

J.Su.

20. 11. 2020. u 15:29

ZAJEDNO sa sindikatima radićemo na tome da Elektroprivreda Srbije bude još efikasnije i uspešnije preduzeće, jer ono to može da bude. Ova zemlja zaslužuje još bolji EPS. Poslodavstvo, sindikati i ministarstvo će raditi na tome.

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА СРБИЈЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ДА БУДЕ БОЉА ФИРМА: Министарка Михајловић на састанку са представницима синдиката

Foto Tanjug

Ovo je danas izjavila ministarka energetike Zorana Mihajlović, posle sastanka sa predstavnicima sindikata EPS.

- Otvoreni za sve predloge o tome kako da EPS bude još uspešniji, da radnici mogu da dobro rade svoj posao i da naša zemlja ima dovoljno energije, kao i da do toga dođemo na pravi način – kazala je Mihajlovć.

- Razgovarali smo danas i o kolektivnom ugovoru koji počinje da se radi, ali i o investicijama i o budućnosti EPS, o tome kako želimo da ovo preduzeće izgleda za 10, 20 ili 30 godina. Dogovorili smo se da nam sindikat dostavi svoje predloge i u vezi s reorganizacijom, kao i u vezi sa drugim problemima.

Predsednik Sindikata radnika ”Elektroprivrede Srbije”, Milan Đorđević, rekao je da su predstavnici sindikata na konstruktivnom sastanku izneli sve što ih tišti, i upoznali Ministarstvo sa kratkoročnim i dugoročnim problemima EPS, kao i o za njih trenutno najvažnijem pitanju, kolektivnom ugovoru koji ističe 7. februara 2021. godine.

- Mi smo preuzeli veliki teret i obavezu kao sindikat da održimo proizvodnju da bi građani i privreda bili zadovoljni. Želimo da EPS bude jedno od najvažnijih preduzeća u zemlji, gde mu je i mesto, a radnici EPS-a zadovoljni – rekao je Đorđević.

- Verujemo Ministarstvu i nadamo se uspešnoj saradnji, a u nama će imati partnere i konstruktivne saradnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)