TRPIMO VIŠE, ODGOVARAMO MANJE: Predsednik poručio - "Treba da budemo trpeljivi, strpljivi i guramo našu ekonomiju napred"

Tanjug

02. 11. 2020. u 15:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas članove vlade, skuštine i druge državne zvaničnike na drugačiji odnos prema zemljama u regionu i teritorijama, da, kako je rekao, mi u Srbiji "trpimo više, a odgovaramo manje".

ТРПИМО ВИШЕ, ОДГОВАРАМО МАЊЕ: Председник поручио - Треба да будемо трпељиви, стрпљиви и гурамо нашу економију напред

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Tu molbu preneo je na današnjoj posebnoj sednici Vlade Srbije i apelovao da treba raditi kako je najpametnije da naša ekonomija prestiže sve i da ne ulazimo u političke svađe sa drugim zemljama.

Vučić je, posle vanredne sednice vlade, rekao da je dogovoreno, razumevajući težinu pozicije Srbije, jer nikome ne odgovara značajno uvećana ekonomska snaga naše zemlje, da ćutimo, radimo i pustimo one koji ne moraju da žele najbolje o Srbiji, da pričaju najgore o nama.

On je istakao da će Srbija biti jedna od retkih zemalja koja će ne samo minimalac, već i plate u javnom sektoru i penzije uvećavati bez značajnijih negativnih efekata po budžet, to jest uz držanje zrave privrede bee zaduživanja naše zemlje.

Naveo je da su gotovo sve evropske zemlje iznad nas po javnom dugu, rekavši da je javni dug naše zemlje ispod Mastrihta sa 57,8, a Nemačka, na primer, iznad 70 procenata.

Izrazio je zadovoljstvo što je današnjoj sednici prisutvovao i predsednik parlamenta Ivica Dačić, rekavši da je značajna i parlamentarna diplomatija kako bi imali ujednačen, racionalan i odmeren pristup rešavanju svih spoljnopoltičkh problema.

- Treba da budemo trpeljivi, strpljivi i guramo našu ekonomiju napred. To ne znači da se bilo koga plašimo, da neko suštinski neće razumeti našu poziciju, već da želimo dobre odnose sa svima, i jedina stavr u kojoj želimo da se takmičimo jeste ekonomja, stopa rasta BDP-a. Tim takmičenjem želimo da se ponosimo, u drugim oblastima ne želimo da se takmičimo - zaključio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati