SRBIJU ZABRINULA OBJAVA NA FEJSBUKU: Neko presreće devojčice u Bačkoj Palanci - spominje se više slučajeva

Novosti onlajn

14. 05. 2021. u 13:39

POČETKOM meseca na Fejsbuk grupi "Amber alert" objavljena je informacija da žena u crnom automobilu somborskih tablica u Bačkoj Palanci presreće devojčice i postavlja im isto pitanje.

СРБИЈУ ЗАБРИНУЛА ОБЈАВА НА ФЕЈСБУКУ: Неко пресреће девојчице у Бачкој Паланци - спомиње се више случајева

Foto: Depositphotos

Iz MUP Srbije kažu da nisu dobili nijednu prijavu.

Objava je, naime, sadržala informacije o tome da spomenuta žena presreće devojčice uzrasta oko 10-11 godina i da ih pita "da li u gradu ima da se vidi još nešto osim Dunava", a potom im, kako je tvrdila autorka objave, "nudi keks i osveženje koje ima u automobilu". Tada je takođe navedeno da se identična stvar dogodila više puta.

Priča zvuči alarmantno, te je čudno da niko od roditelja ovaj slučaj nije prijavio policiji, a objava je sa Fejsbuk grupe u međuvremenu obrisana.

- Policija nije imala nijednu prijavu ovog slučaja. Bitno je da napomenemo da policijski službenici u Bačkoj Palanci redovno proveravaju mesta na kojima se okupljaju deca, a takođe vrše i proveru automobila koji imaju registarske tablice drugih gradova. To su radili i pre nego što smo saznali da potencijalno postoji slučaj presretanja dece - kažu iz MUP Srbije.

Nije usamljen slučaj

Podsetimo, prošlog meseca se u Altini dogodio, najblaže rečeno, bizaran slučaj, kada je žena izašla iz parkiranog automobila, 45 minuta razgovarala sa petoricom dečaka i vabila ih da uđu u automobil u kom je sedeo nepoznati muškarac.

Žena je, nakon što je, navodno, sa prijateljem Turčinom neko vreme posmatrala pet dečaka, izašla iz kola i počela da razgovara sa njima. Ali, razgovor je tekao čudno, jer je ona govorila o preminulom prijatelju, iskazivala tugu, deci pokazivala slike na Fejsbuku i jednom od njih dala 1.000 dinara, svedočenje je koje nam je od dece preneo otac dvojice prisutnih dečaka.

- Ona je rekla da je bila tamo i priča se poklopila sa dečjom. Međutim, naš zakon ne prepoznaje da je to opasna situacija, a nama preostaje jedino da apelujemo na druge roditelje, da se više priča na tu temu, da to nije samo u štampi i na TV-u, da se desilo i u našem mirnom kraju, a sutra ko zna gde ponovo može da se desi. Ne deluje mi situacija nimalo naivno, neke namere su imali. Automobil je dva sata stajao na mestu gde se deca igraju, a sve se odigralo na 20 kilometara od njene kuće... - ispričao nam je ranije Nebojša, otac jednog od dečaka.

Još jedan sličan slučaj dogodio se u februaru kada je nepoznati muškarac u Aranđelovcu automobilom presreo osmogodišnju devojčicu i pozvao je u utomobil.

- Uvek smo joj pričali da ne razgovara sa nepoznatim osobama i da nikad ne uzima ništa od njih, već da pobegne u prvo dvorište na koje naiđe. Ona je to i uradila - odmah je utrčala u dvorište prodavnice koja je bila pored. Toliko je bila uplašena, da se bojala i u školu da ide posla toga - priča naša sagovornica.

Ispostavilo se da ovo nije bio usamljen sluičaj u njihovom gradu i da je dečaka koji pohađa istu osnovnu školu kao devojčica o kojoj je reč takođe neko pokušao da namami da uđe u auto.

- Kada sam prijavila to direktoru, on mi je rekao da se slično desilo jednom dečaku. "Mali, ideš peške, dođi da te povezem", rekao mu je neki muškarac, ali je on bio u belom automobilu. Na sreću, dete je pobeglo - rekla je Mirka koja je dodala da je bilo i sumnje u istinitost reči dece.

- Međutim, moja ćerka je jedva čekala da policija dođe i da im ispriča šta se desilo. Objasnila je i kad je taj čovek došao, s koje strane, u koju ulicu je otišao. Čak je i zapazila da su mu gume bile kaljave. Čak sam je i pitala da li je to istina, a ona mi je rekla: Da li biste mi svi verovali da sam ušla u auto i da me je on odvezao i ubio? Znam da nije slagala, jer takav strah nikad nisam videla u njenim očima - rekla je naša sagovornica navodeći da je posle toga u blizini škole postavljen policajac u civilu.

Bilo da su u pitanju lažne vesti ili da su deca u srpskim gradovima zaista presretana, ništa se ne sme prepustiti slučaju i svaku sumnju bi trebalo prijaviti policiji.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba