GRADIĆEMO NAŠU FABRIKU PCR TESTOVA: Predsednik objavio odlične vesti - Rešićemo problem zauvek!

Tanjug

01. 05. 2021. u 07:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksnadar Vučić rekao je danas da Srbija kreće u izgradnju pogona za sekvencioniranje genoma pri Institutu za molekuralnu biologiju, a najavljuje i gradnju fabike za PCR testove.

ГРАДИЋЕМО НАШУ ФАБРИКУ ПЦР ТЕСТОВА: Председник објавио одличне вести - Решићемо проблем заувек!

Foto: Tanjug

On je rekao da smo o izgradnji pogon za sekvencioniranje genoma obavestili Pekinški genomski isntitu i veruje da ćemo do kraja godine postizati značajne rezultate.Kaže da će se mnogo toga ulagati u savremene medicinske tehnologije i biotehnologije.

- Mogu da vam kažem da ćemo napraviti i fabriku za PCR testove čime ćemo problem testiranja rešiti zauvek - napominje Vucić.

On dodaj da bolest neće da ode tek tako, ali da će biti i drugih virusa, i zato su ulaganja u zdravstvo od kljucnog značaja.

- Moramo da budemo spremni za teže izazove, jer smo mogli da vidimo da je malo zemalja koje će stvarno da pokazu solidarnost - ocenio je Vučić.

On je dodao i da kod nas nije vest da Srbij ima lekove za lečenje korone, bamlanivimab, regeneron, remdesivir, a imaju ih samo četiri zemlje u Evrpi.

Pošto ćemo u aprilu imati manji deficit nego što smo predvideli, najavljuje još 15 milijardi RFZO-u za sve te stvari, sto je oko 125 miliona evra.

Kaze i da će biti srećan kada dođemo do tri miliona vakcinisanih i veruje da će se to postići uprkos neodgovornoj kampanji protiv vakcina.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)