KORAK PO KORAK: Kako da posle imunizacije obezbedite papir kojim se potvrđuje da ste primili svoju dozu

V. N.

17. 04. 2021. u 17:37

AKO ste uspešno završili proces imunizacije, u samo nekoliko koraka možete se posredstvom sajta e-uprave prijaviti za potvrdu o vakcinaciji. Neophodno je da imate registrovani nalog na portalu, a potvrdu osim za sebe možete preuzeti i za članove svoje porodice.

КОРАК ПО КОРАК: Како да после имунизације обезбедите папир којим се потврђује да сте примили своју дозу

Foto Arhiva

KORAK 1

PRVO je neophodno da u pretraživač ukucate e-uprava, i pošto kliknete na OK ili enter pojaviće vam se ponude u pretraživaču. Neophodno je da samo kliknete na prvu, koja je sajt e-uprave, i koja će vas odvesti na portal.

KORAK 2

NA početnoj strani portala e-uprava, u gornjem levom uglu nalazi se opcija "usluge" koja vam pod stavkom broj tri daje oznaku "zdravlje". Kada kliknete na ovu opciju možete odmah da izaberete opciju COVID19. Ili ako želite da izbegnete ove korake možete u pretraživač e-uprave koji se nalazi na početnoj strani u donjem desnom uglu odmah ukucati COVID19.

KORAK 3

KADA vas pretraživač odvede na odeljak e-uprave, označen kao COVID19, nudi vam se nekoliko opcija koje možete izabrati. Potvrda o vakcinaciji je poslednja u ponuđenom nizu. Potrebno je da sada kliknete na nju kako biste došli do željene potvrde.

KORAK 4

NAKON što ste se prijavite na portal e-uprava klikom na zeleni taster "pokreni uslugu" koji se nalazi u gornjem levom uglu pojaviće vam se polja koja je potrebno da popunite. Tu morate da ukucate JMBG i mejl na koji želite da vam se potvrda pošalje. Zatim kada sve popunite kliknite na opciju "podnesi zahtev" i kroz nekoliko minuta potvrdu ćete dobiti elektronskom poštom.

KORAK 5

UKOLIKO niste primili mejl proverite i sanduče sa nepoželjnom poštom, a ako potvrda nije ni tamo stigla pišite na http://office@ite.gov.rs

Da biste koristili ovu uslugu potrebno je da ste registrovani korisnik portala e-uprava i da se prijavite. Ukoliko niste registrovani korisnik postoji mogućnost da to uradite, a takođe, dozvoljeno je da poručite potvrdu za članove svoje porodice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost