MARIJANA I MARKO IDU KOD DRUGE BAKE? Stiglo rešenje sa parafom smenjene direktorke Centra iz Blaca, nejasno da li je sada važeće

D. Zečević

27. 03. 2021. u 20:51

LjILjA Marković iz Blaca, baka po majci mališana Marijane (10) i Marka (14) iz Suvog Dola, koji su dospeli u žižu javosti kada su radnice Centra za socijalni rad Blace pokušale nasilno da ih isele iz doma bake po ocu, Ljiljane Dačević - tvrdi da su nadležni njoj dodelili decu na privremeni smeštaj.

МАРИЈАНА И МАРКО ИДУ КОД ДРУГЕ БАКЕ? Стигло решење са парафом смењене директорке Центра из Блаца, нејасно да ли је сада важеће

Nikolina i Ljilja Marković i rešenje koje su dobile

Rešenje Centra za socijalni rad u Blacu koji je do Ljilje Marković stigao u petak potpisala je u međuvremenu, pre nekoliko dana, smenjena v. d. direktora Ivana Petrović. U njemu se kaže da će privremeni organ starateljstva biti Centar za socijalni rad u Blacu, odnosno stručnjak ove ustanove Ružica Milojević, izmestiće decu iz sadašnje i smestiti ih u drugu srodničku porodicu. Međutim, u obrazloženju rešenja navodi se da je postupak radi privremene zaštite ličnosti, prava i interesa maloletne Marijane Dačević pokrenut 5. marta, što znači pre smene direktorke i suspenzije dve radnici, zbog čega je neizvesno da li je ovo rešenje validno.

- Deca su boravila kod nas u jednom periodu dok su bila mala, a potom i dok je moja ćerka bila na lečenju - priča nam Ljilja, baba mališanima po majci, i napominje da ih je otac napustio odavno.

Ona tvrdi da njena ćerka od bivšeg muža nije dobijala alimentaciju iako je bio obavezan, a da za decu uopšte nije mario. Mališani su, tvrdi Ljilja Marković, dolazili kod njih i kasnije, a prema rečima njene ćerke Nikoline, otac im je od 2019. godine zabranio da dolaze u njihovu kuću u Blacu. Baka i tetka tvrde da decom manipuliše njihova druga baka Ljiljana, a na pitanje zašto deca odbijaju da dođu kod njih u Blace, Nikolina kaže da je uverena da to čine zato što im ona povlađuje.

Međutim, Ljiljana kod koje deca borave od majčine smrti pre dve godine tvrdi da su deca vezana za nju i da ne žele da se odvajaju.

PODRŠKA

OSIM bračnog para iz Brzeća koji je u subotu doneo novčanu pomoć Ljiljani i mališanima, Dačeviće su u Suvom Dolu posetili i bajkeri. Oni su takođe doneli pomoć u novcu i poklone deci, i naglasili da je njihov stav da deca treba da ostanu sa bakom Ljiljanom kojoj je nedavno amputirana noga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!