BOLJI USLOVI ZA UČENJE: Sređeni amifiteatri i kabineti na Mašinskom fakultetu

B.B.

25. 03. 2021. u 12:10

Da bi studentima omogućio što bolje uslove za učenje i rad Mašinski fakultet u Beogradu je početkom ove godine opremio veliki Amfitetar A najsavremenijom prezentacionom opremom.

БОЉИ УСЛОВИ ЗА УЧЕЊЕ: Сређени амифитеатри и кабинети на Машинском факултету

mašinski fakultet

Budući da se u ovom amfiteatru izvode predavanja tokom kojih se prikazuju crteži mašinskih konstrukcija koji sadrže mnoštvo detalja, oprema je morala da zadovolji najviše standarde kada je reč o kvalitetu slike.

U okviru video prezentacionog sistema instaliran je Sony VPL-FHZ131 laserski projektor, kao i motorizovano platno. Za razliku od modela sa lampom, laserski projektor radi bez gubitka u snazi osvetljaja što je od velike važnosti za celodnevna predavanja.

Projektor se odlikuje izuzetno velikim lens shift-om, što ga čini pogodnim za projekcije sa bilo koje pozicije u amfiteatru ili sa druge lokacije na fakultetu.

Pozicije objektiva se mogu i snimiti, čime se smanjuje dodatno vreme za podešavanje kada se pozicija projektora menja. Takođe, sređena je i svečana sala, gde se održaavaju stručni skupovi, konferencije, prezentacije i predavanja i opremljena profesionalnom opremom, koja svojim performansama omogućava nesmetano korišćenje tokom čitavog dana.

Tokom prošle godine, u računarskim učionicama stari kompjuteri su zamenjeni novim. U pojedinim učionicama je instaliran i dodatni broj novih računara, dok je u jednoj rekonfigurisan određeni broj starijih kompjutera. Reč je o ukupno 100 potpuno novih računara i 20 rekonfigurisanih kompjutera. Pored toga, adapitrana su dva amfiteatra na drugom spratu. Dosadašnje, nefunkcionalno osvetljenje u tom prostoru zamenjeno je led rasvetom, a na prozorima su postavljene daljinski upravljane zavese, što u velikoj meri olakšava praćenje nastave i projekcije nastavnog sadržaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!