"NE MOŽE SE NIKO NATERATI NA TO": Zaštitnik građana o predlogu društveno- odgovornog rada kao kazne za učesnike korona žurki

Novosti online

17. 03. 2021. u 08:32

EPIDEMIOG Predrag Kon govorio je posle jučerašnjeg sastanka Kriznog štaba o merama prilikom otkrivanja ilegalnih žurki, i dao predlog da se svi koji se na njima zateknu testiraju, takođe, predložio je i da kazna za učesnike zabava, ukoliko se otkrije da su pozitivni na koronu, bude društveno-odgovorni rad.

НЕ МОЖЕ СЕ НИКО НАТЕРАТИ НА ТО: Заштитник грађана о предлогу друштвено- одговорног рада као казне за учеснике корона журки

Foto: Tanjug

Tim povodom ovoga jutra je govorio i zaštitnik građana Zoran Pašalić koji je komentarisao ove predloge.

- Ne može se praviti deoba, između vakcinisanih i nevakcinisanih, na svakom je da odluči da li će da se vakciniše ili ne - kaže Pašalić za RTS.

Pašalić se osvrnuo i na predlog rada u javnom interesu.

- Od 100 hiljada rešenja godišnje, samo jedan odsto se odnosi na rad u javnom interesu. Ne možete nikoga primorati da radi u javnom interesu. Za takav rad morate imati saglasnost onoga kome je takva kazna izrečena. Ne  može se niko naterati na to, postoje određeni uslovi. Prvo osoba mora da pristane na tu kaznu, i nikome ne može da se vređa dostojanstvo - naglasio je Pašalić, i dodao:

- Nije na meni da dajem predloge, ali bi moj predlog bio primena člana 308, a to je da se, kada neko lice krši uredbu, odmah procesuira. Bilo da je novčana ili kazna zatvora, ali da kazna bude na licu mesta - istakao je zaštitnik građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili