VUČIĆ SE POTRESNIM REČIMA OPROSTIO OD SANJE ILIĆA: "NJegova muzika je brisala granice i zbližavala ljude"

Novosti online

07. 03. 2021. u 18:24

ВУЧИЋ СЕ ПОТРЕСНИМ РЕЧИМА ОПРОСТИО ОД САЊЕ ИЛИЋА: Његова музика је брисала границе и зближавала људе

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izrazio je večeras saučešće porodici preminulog kompozitora i osnivača grupe "Balkanika" Aleksandra Sanje Ilića.

- S velikom tugom sam primio vest o smrti Sanje Ilića, jednog od najvećih umetnika našeg podneblja - naveo je predsednik Srbije u telegramu saučešća.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučić je istakao da je Ilićeva muzika "brisala sve granice, a ljude zbližavala jedinstvenom niti svevremenog sazvučja Srbije i celog Balkana".

- Sanja je upečatljivo i srcem prenosio drugim kulturama neka od najlepših dela naše muzike, čime je na najkreativniji način predstavljao umetničko bogatstvo ovog dela sveta - naglasio je predsednik Srbije.

- Upućujem najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima njegovog muzičkog opusa. Počivaj u miru, dragi prijatelju - navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (60)

Zaki

07.03.2021. 20:43

Ova pandemija je, po ne znam koji put, pokazala da je neumoljiva. Veoma je tužno što je otišao tako veliki i cenjeni umetnik, koji je kroz svoju muziku promovisao svoju zemlju širom sveta.

Zakica

07.03.2021. 20:44

Zahvaljujući Sanji, naša kultura i običaji su promovisani širom sveta kroz muziku modernijeg zvuka uz etno ekemente. Otišao je veoma cenjeni i kvalitetan umetnik.

Caki

07.03.2021. 20:46

Ovaj virus ćemo jedino uspeti da pobedimo ako se kao narod dozovemo pameti i konačno shvatimo da ova pandemija neće proći sama od sebe. Tužno je što je otišao takav umetnik.