IZMENA DVA ZAKONA - Vučić razgovarao sa Ružićem: Stvoriti uslove da država sačini udžbenike za srpski jezik, istoriju i geografiju

Novosti online

01. 03. 2021. u 12:46

ИЗМЕНА ДВА ЗАКОНА - Вучић разговарао са Ружићем: Створити услове да држава сачини уџбенике за српски језик, историју и географију

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom prosvete Brankom Ružićem.

- Važan razgovor sa prvim potpredsednikom Vlade i ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem o jednoj od najvažnijih tema za našu Srbiju. Naime, danas smo se dogovorili da Ministarstvo i Vlada krenu u izmenu dva zakona, kako bismo stvorili uslove da država sačini udžbenike za osnovnu i srednju školu za srpski jezik i književnost, istoriju i geografiju. Srbija je slobodna i nezavisna zemlja i, upravo zbog toga, ovi najznačajniji udžbenici moraju da budu deo srpskog izdavaštva i posao od najvišeg javnog interesa. Živela Srbija! - objavio je predsednik Vučić na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (31)

Jovana

01.03.2021. 14:00

Zakone treba izmeniti. Ne smemo dozvoliti da se našoj deci u školama namerno ili slučajno serviraju falsifikati delova nacionalne istorije, na primer.

Ivana

01.03.2021. 20:24

To nam je zaista potrebno da imamo knjige iz istorije, književnosti, srpskog jezika. Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što rade za interes naroda i države.