BROJ DECE MEĐU PACIJENTIMA ALARMANTNO RASTE: Dr Kisić o starosnoj strukturi obolelih- većina obolelih radno aktivno stanovništvo

Novosti online

26. 02. 2021. u 15:52

DR Darija Kisić Tepavčević je na današnjoj konferenciji za medije Kriznog štaba otkrila trenutnu starosnu strukturu obolelih od korona virusa u Srbiji.

БРОЈ ДЕЦЕ МЕЂУ ПАЦИЈЕНТИМА АЛАРМАНТНО РАСТЕ: Др Кисић о старосној структури оболелих- већина оболелих радно активно становништво

Foto: Printscree

- Obično 60 odsto pacijenta se nalazi u uzrastnoj grupi od 20 do 60 godina. Vidimo da je to radno aktivno stanovništvo koje se najviše kreće i dolazi do najviše kontakata - objasnila je.

Naglasila je da raste broj dece kod kojih je potvrđen korona virus, često sa blažim kliničkim slikama.

- U današnjoj strukuturi svih potvrđenih slučajeva 8 odsto je bilo uzrasta od 10 do 20 godina. Prema epidemiološkim istraživanja većina zaražavanja se desilo van školske sredine - objasnila je.

Dr Kisić Tepavčević  je istakla da već nekoliko meseci unazad najstariji građani su pokazali primer ponašanja. Već mesecima je njih najmanje u ukupnoj strukturi.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PULS KARDIOLOŠKI CENTAR OD SADA I NA DEDINJU: Na novoj lokaciji brinemo o vašem srcu, ali i o zdravlju cele porodice