KADA SE VRAĆA PROLEĆNO VREME? Objavljena dugoročna prognoza - Nakon hladnog perioda otkriveno kada ćemo ponovo uživati u toplijim danima

Novosti online

26. 02. 2021. u 10:22

КАДА СЕ ВРАЋА ПРОЛЕЋНО ВРЕМЕ? Објављена дугорочна прогноза - Након хладног периода откривено када ћемо поново уживати у топлијим данима

Foto: D. Balšić

U SRBIJI je danas veoma toplo i sunčano vreme sa temperaturom iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Meteorolozi za danas najavljuju maksimalnih 19 stepeni, a u pojedinim mestima temperatura će dostići i 20 stepeni, što je daleko više iznad proseka za mesec februar.

Prolećno vreme nastaviće se i narednih dana, osim kratke pauze za vikend. Tokom naoblačenja koje će doći sa severa zaemlje, temperatura će se spustiti na 10 do 11 stepeni uz moguću kišu. Meteorolozi najavljuju da će ovakvo vreme potrajati sve do utorka, a nakon toga ponovo će se vratiti prolećne temperature sa neuobičajenim vrednostima za ovo doba godine, koje će iznositi čak 16 stepeni.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda rekli su da je vodostaj reka u blagom porastu, ali da se uskoro očekuje pad nivoa vode koji će se nastaviti i narednih dana jer se padavine ne očekuju sve do 15 marta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)