SRBIJA JE PRVA U EVROPI: Skoro pola miliona ljudi u našoj zemlji primilo drugu dozu cepiva - po broju vakcinisanih držimo drugo mesto

Tanjug

24. 02. 2021. u 07:57

СРБИЈА ЈЕ ПРВА У ЕВРОПИ: Скоро пола милиона људи у нашој земљи примило другу дозу цепива - по броју вакцинисаних држимо друго место

Foto: Tanjug/Rade Prelić

U SRBIJI je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.300.330 vakcinacija protiv korona virusa i 472.769 revakcinacije.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, posle Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika naša zemlja je prva u Evropi. Posle Srbije su Malta i Island.

U svetu je Srbija na 6. mestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, posle Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije i SAD.

Prema broju revakcinacija na milion stanovnika u svetu, Srbija je treća, posle Izraela i Sejšela, a posle Srbije su SAD i Malta.

Srbija je ubedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slede Rumunija, Slovenija, Mađarska, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Srbija je na prvom mestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, posle Rumunije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)