PRODAJA SLIKA ZA POMOĆ OSUĐENICIMA: Humanitarna aukcija u Galeriji Nikole Radoševića traje do sutra

V.C.S.

17. 02. 2021. u 14:24

HUMANITARNA aukcija i izložba slika, od koje će novac biti uplaćen Udruženju za postpenalni prihvat i resocijalizaciju osuđenih „Nov početak“, otvorena 16. februara, trajaće do sutra u podne, kada će biti pregledane pristigle ponude.

ПРОДАЈА СЛИКА ЗА ПОМОЋ ОСУЂЕНИЦИМА: Хуманитарна аукција у Галерији Николе Радошевића траје до сутра

Foto: V.C.S.

Izložbu su u Galeriji Nikole Radoševića, u beogradskoj Delijskoj ulici 3, organizovali Udruženje „Nov početak“, Galerija Nikole Radoševića i Udruženje samostalnih umetnika fotografije Srbije.

Izloženo je 15 slika pet umetnika, među kojima su i dve Italijanke. Od domaćih autora platna su izložili Branimir Marković, Dragana Savić i četrnaestogodišnja Kristina Marković.

Foto: V.C.S.

Po rečima Ivana Meze, predsednika Udruženja „Nov početak“, nekoliko ulja na platnu već je prodato, a sav prihod biće namenjen za pomoć porodicama i deci osuđenika, kao i ostalih ugroženih lica u Srbiji (samohrane majke, nezaposleni, bivši zatvorenici i drugi).

Projekti se, objašnjava Meza, sprovode kroz programe intenzivnog zapošljavanja i radionice za osnaživanje porodica osuđenih, poput onih za obuku žena za tražena zanimanja ( npr. u oblasti nege i lepote), pokretanje sopstvenog pogona za pakovanje ( gde bi zaposleni bili isključivo osuđenici), kao i radionice za decu osuđenih (art i radionice za sprečavanje vršnjačkog nasilja i kontrolu besa, osnivanje Kluba za druženje porodica osuđenika...)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista