ĐAČKA TAKMIČENJA POD MASKAMA: Nadmetanja u osnovnim srednjim školama biće održana uz mere zaštite

lj.b.

03. 02. 2021. u 17:13

Takmičenja i smotre učenika osnovih i srednjih škola u Srbiji biće održane uprkos najavama pojedinih stručnih društva da nema uslova za njihovo održavanje.

ЂАЧКА ТАКМИЧЕЊА ПОД МАСКАМА: Надметања у основним средњим школама биће одржана  уз мере заштите

Ilustracija / Foto N. Živanović

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja juče je svim osnovnim i srednjim školama uputilo dopis u kome se navodi da je potrebno da svi organizatori, uključujući osnovne i srednje škole preuzmu neophodne aktivnosti kako bi se takmičenja organizovala uz poštovanje svih epidemiloških mera.

- Cilj takmičenja i smotri je afirmacija obrazovno vaspitnog rada, postignuća učenika I podizanje kvaliteta obrazovanja. Odluka da se takmičenja i smotre održe uz poštovanje svih epidemiloških mera doneta je u najboljem interesu učenika i kako niko od učenika ne bi bio oštećen i diskriminisan - rekao je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

Uz dopis Ministarstva školama su dostavljene i preporuke za postupanje tokom održavanja takmičenja učenika u cilju prevencije i kontrole infekcije virusom Kovid 19 Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“.

Kako se navodi, potrebno je primenjivati sve mere prevencije za sprečavanje virusa, uključujući i obavezno nošenje maske i obezbeđivanje mera za pojačanu higijenu ruku I prostora.

-Tokom održavanja takmičenja broj učenika u učionici ne može biti veći od 15, a neophodno je i održavanje fizičke distanca od najmanje 1,5 metara. Za kontrolu sprovođenja mera neophodno je zadužiti jednu osobu, deo je preporuka Instituta za javno zdravlje – navode iz Ministarstva prosvete.

Među preporukama je, takođe, da sportska takmičenja budu pomerena i održana u trenutku kada epidemiološka situacija bude povoljnija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna