POSLE "KLIKA" STIGAO I POZIV: "Novosti" u DZ "Novi Beograd" sa starijim sugrađanima koji su se među prvima opredelili za pelcovanje

B. B.

16. 01. 2021. u 07:05

ПОСЛЕ КЛИКА СТИГАО И ПОЗИВ: Новости у ДЗ Нови Београд са старијим суграђанима који су се међу првима определили за пелцовање

Foto M. Anđela

U DESET beogradskih domova zdravlja počela je vakcinacija najstarijih sugrađana.

Za prvi dan imunizacije "rezervisano" je 615 doza cepiva, najviše za starije od 75 godina koji žive na Novom Beogradu - 70 vakcina.

Vračar i Voždovac dobili su po 35 vakcina, a Čukarica 30.

Naša ekipa posetila je DZ "Novi Beograd", gde su nam sugrađani koji su, u pratnji dece i unuka, došli da se vakcinišu rekli da su izuzetno zadovoljni organizacijom. Većina njih se prijavila preko e-uprave i, kako kažu, bili su iznenađeni kako su brzo pozvani da dođu.

Kako ne bi bilo čekanja, građani su obavešteni u koje vreme da dođu u dom zdravlja.

- Prijavila sam se prvog dana preko e-uprave i evo upravo sam primila "Fajzerovu" vakcinu - rekla nam je Jelena Milošević (92). - Apsolutno podržavam vakcinaciju i mislim da bi svi trebalo da je prime. Svake godine se vakcinišem i protiv gripa i nikad se nisam razbolela tokom zime.

U ordinaciji smo zatekli Milanku Marković (88). Kaže da nijednog trenutka nije imala dilemu da li će se vakcinisati ili ne.

- Kada su stigle prve vakcine, čekala sam kako mogu da se prijavim - kaže Milanka. - Nisam se obazirala na priče da nisu dovoljno ispitane, da sačekam još malo. Vakcinisala sam se i protiv svinjskog i ptičijeg gripa, a svake godine i protiv sezonskog. Nikada nisam imala ni glavobolju, a kamoli nešto teže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)