ŠANSA ZA 900 MEDICINSKIH SESTARA: Mnogi zdravstveni radnici dobili posao preko NSZ

J. Ž. S.

22. 12. 2020. u 22:37

GOTOVO 900 medicinskih sestara - tehničara sa evidencije tržišta rada dobilo je posao u novoj kovid-bolnici u Batajnici. Naime, po zahtevu Kliničkog centra Srbije, Nacionalna služba za zapošljavanje posredovala je i tačno 878 sestara sa njihove evidencije je nedavno počelo da radi.

ШАНСА ЗА 900 МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА: Многи здравствени радници добили посао преко НСЗ

Foto: D. Milovanović

Kako navode u NSZ, u postupak informisanja i upućivanja osoba potrebnog profila uključene su sve filijale.

- Ukupno je 2.362 nezaposlenih obavešteno da je njihova profesija tražena - kažu u NSZ. - Kada je u pitanju Kruševac, Klinički centar Niš je preko našeg sajta oglasio potrebu za zapošljavanjem zdravstvenih radnika i u Nišu i Kruševcu.

Osnovna uloga Nacionalne službe za zapošljavanje bila je da pruži stručnu podršku nezaposlenima u traženju posla, kako u ovim konkretnim slučajevima, tako i svakodnevno, što se realizuje u skladu sa Zakonom o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Nacionalna služba za zapošljavanje informiše tražioce zaposlenja na osnovu prethodno urađene predselekcije u pogledu obrazovnog profila, radnog iskustva i potrebnih specifičnih znanja, odnosno u skladu sa zahtevom poslodavca. O konkretnim slobodnim poslovima oni mogu da saznaju i putem telefona, elektronski, kao i u neposrednom kontaktu.

- Spremnost osobe da prihvati određeni posao je individualna. Ukoliko imaju određeni nivo kvalifikacije, specifična znanja i veštine koja su tražena na tržištu rada i radno iskustvo koje im omogućava bolju konkurentnost, veće su šanse da dobiju posao. To je bilo presudno i u ovom konkretnom slučaju u Batajnici - kažu u NSZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije