KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Deo učenika od ponedeljka prelazi na onlajn nastavu, pomeren zimski raspust

Novosti online

25. 11. 2020. u 14:49

КРИЗНИ ШТАБ ПРЕЛОМИО: Део ученика од понедељка прелази на онлајн наставу, померен зимски распуст

Foto: Tanjug

SVE srednje škole i viši razredi osnovnih škola, od petog do osmog razreda, preći će na onlajn nastavu od ponedeljka, 30. novembra, do 21. decembra, odnosno do početka zimskog raspusta koji odlukom Kriznog štaba danas pomeren, odlučio je danas Krizni štab za borbu protiv kovida 19.

Osim toga, odlučeno je i da zimski raspust na teritoriji čitave Republike Srbije bude pomeren i da traje od 21. decembra do 18. januara.

Procedura je takva da je sledeći korak da ove odluke Kriznog štaba usvoji Vlada Srbije čime bi one mogle da stupe na snagu.

Što se mlađih razreda osnovnih škola tiče, za njih inače nisu bile planirane nikave promene, odnosno ostaje sve kao i do sada.


Vrtići normalno nastavljaju rad.

Podsetimo, u Srbiji je Izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija, imamo ogroman broj zaraženih i sve veći broj umrlih iz dana u dan. Sve to je dovelo do toga da Krizni štab odluči da iznova preisipita mere kojima bi opasni virus mogao da se zaustavi.


Procena da će se do Nove godine smiriti
On kaže da je procena da će ovaj talas da se smiri negde do Nove godine.

- Sa dolaskom vakcine imaćemo mnogo bolju situaciju - kazao je i dodao da je kolektivni imunitet i preko 20 posto prema istraživanjima.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Milan Petrovic

25.11.2020. 21:02

Što ćutite prosvetari nije vas sramota, tražite plate, a angažovanje vam je na minimumu i interesovanje da ovu decu nečemu naučite.Gledate kako planski uništavaju obrazovanje i decu nam upropaštavaju.Sami znate koliko ništa niste radili od marta ove godine i pravite se ludi da je online nastava dobra za obrazovanje naše dece.90% vas preko gugl učionice ništa deci ne zadaje ili predaje.U šta ste se to pretvorili " prosvetni radnici"?

Sasa

26.11.2020. 02:15

@Milan Petrovic - Imas li ti dusu?Kako mozes tako da okrivljujes nekoga?Ko ti daje to pravo?Sta je trebalo da svi mi prosvetari umremo?Zar ne vidis da smo sad postali i dadilje.