KUĆU POKLANJA MALOJ ANIKI ČIM ONA OZDRAVI: Za 8.000 dolara prodata vikendica na Rudniku

M. BOŠNjAK

20. 11. 2020. u 15:32

ZA 8.000 dolara, Spasoje Cvijetinović, Srbin iz SAD, kupio je kuću na Rudniku koju su na humanoj licitaciji za lečenje malene Anike Manić iz Gornjeg Milanovca prodali njeni sugrađani - brat i sestra, Miloš Mijailović (32) i Biljana Dragičević (23). Cvijetinović, naš sunarodnik koji živi u Minesoti, već je i uplatio ceo iznos.

КУЋУ ПОКЛАЊА МАЛОЈ АНИКИ ЧИМ ОНА ОЗДРАВИ: За 8.000 долара продата викендица на Руднику

Foto privatna arhiva

Da je licitacija uspela i da se ne stišava humanitarna akcija ljudi velikog srca, za život malene Anike, obolele od spinalne mišićne distrofije tip 1, kojoj je jedini spas da primi "zolgensmu", najskuplji lek na svetu čija cena je 2,1 milion dolara - potvrdio nam je u četvrtak i Miloš Mijailović.

- Cvijetinović je humana ljudina velikog srca, poreklom Srbin preko Drine - kazao nam je Mijailović. - Objasnio je da će ovu kuću renovirati, i na kraju je katastarski prepisati Aniki, čim ona ozdravi, kao još jedan njegov dar njoj, a sve uz saglasnost njenih roditelja.

Anika Manić, Foto M. Bošnjak

Najvažnije nam je svima da Anika ozdravi, da nastavi srećnije detinjstvo i da ima dug i srećan život!

BAJKERSKI PRSLUK

HUMANI Miloš Mijailović, strastveni motociklista, bajker, izneo je na humanoj licitaciji za malu Aniku još jednu svoju dragocenost:

- Bio sam ponudio i svoj bajkerski prsluk, po početnoj ceni od 3.000 evra.. Ali su me kolege motoristi iz cele Srbije molili da to ne radim, nego da će oni zajedno na račun za Aniku preko SMS poruka uplatiti taj novac, što su i uradili. Ali, s obzirom na to da su se na društvenim mrežama pojavili komentari, kako "uopšte ne želim da se odreknem tog prsluka", u sredu uveče ponovo sam ga "okačio" na licitaciju, za Aniku.

Dok je na Rudniku, pred tom kućom koju je sagradio njihov deda Miodrag, kazivao prethodnu izjavu o odluci sestre i njega samog, da sav novac od prodaje te kuće bude uplaćen isključivo na račun za izlečenje male Anike, pa i juče, ovog puta u centru Gornjeg Milanovca, Milošu je iskrila suza. Radosnica, jer su on i njegova sestra Biljana dokazali, da žele i da mogu da pomognu malenoj Aniki... Srećan je, kao da je neko kuću poklonio njemu...

On je radnik jedne privatne firme, a njegova sestra prodavačica u supermarketu u Gornjem Milanovcu. Narodski rečeno "obični" ljudi, koji časno žive svoj život i za njega sami zarađuju.

PRODAJA Kuća koju su brat i sestra licitirali za svoju sugrađanku, Foto M. Bošnjak

Bilo je, tokom humane licitacije za malu Aniku, ponuđeno mnogo cena za njihovu kuću na Rudniku, ali nižih, uglavnom oko 5. 000 evra.

- Da nije ove proklete pandemije kovida 19, mi bajkeri iz cele Srbije organizovali bismo naš donatorski skup usred Gornjeg Milanovca, posvećen izlečenju Anike. Ali, svejedno, pokušaćemo da ostvarimo još masovnih akcija za nju - najavljuje Mijailović. - Ima li išta bolje za sve nas u Srbiji, nego da svi, ako želimo i koliko god možemo, pomognemo u izlečenju bolesnog deteta, čija familija teškom mukom, uz pomoć nesebičnih, časnih ljudi, sakuplja novac za lečenje svog čeda.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna