OSVOJILI ČETIRI MEDALJE Veliki uspeh mladih srpskih naučnika

B.B.

16. 11. 2020. u 12:03

NA Internacionalnoj konferenciji mladih naučnika- takmičenju istraživačkih radova društvenih nauka, naši srednjoškolci, polaznici Regionalnog centra za talente "Beograd 2", su osvojili četiri medalje i dve specijalne nagrade.

ОСВОЈИЛИ ЧЕТИРИ МЕДАЉЕ Велики успех младих српских научника

Foto: Centar za talente

Iz oblasti istorije, zaltom se "okitila", Andrea Šuković, učenica Četrnaeste beogradske gimnazije sa istraživačkim radom "Plešuća kuga" (Strazbur, 1518). Srebro je pripalo Nikoli Miladinoviću, učeniku Četvrte beogradske gimnazije za rad "Vinćenco Tiberio", otkrivač ranog penicilina",

Bronzane medalje osvojili su Luka Vujadinović, učenik Pete beogradske gimnazije sa radaom "Tradicionalni marketing u digitalnoj eri za mala preduzeća" iz oblasti ekonomije i Mara Raičković, učenica Osme beogradske gimnazije iz oblasti Psihologije sa radom "Tip ličnosti i odgovor na stres".

Foto: Centar za talente

 

Specijalnim priznanjima nagrađene su Nada Radaković, Gimnazija "Miloš Savković" iz Aranđelovca i njen rad iz geografije - "Uticaj virusa "Kovid19" na turistički promet u Bukovičkoj Banji" i Iva Minić, učenica Četrnaeste beogradske gimnazije sa radom iz istorije "Jedinstveni srpski vinogradarski kraj cara Dušana moćnog".

Na takmičenju, koje je organizovano onlajn, je učestvovalo 83 srednjoškolca iz devet zemalja sa 67 istraživačkih radova iz pet naučnih disciplina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...