KOVID SE PRIMIRIO U PARAĆINU: Protekle sedmice troje pozitivno

Z. Rašić

15. 09. 2020. u 08:31

NA nivou paraćinske opštine potvrđena su ukupno tri kovid-pozitivna pacijenta tokom protekle sedmice, dok pozitivnih u Kovid-ambulanti Doma zdravlja, gde je obavljeno ukupno 122 pregleda, nije bilo, mada je 76 pacijenata sa simtomima pregledano prvi put.

КОВИД СЕ ПРИМИРИО У ПАРАЋИНУ: Протекле седмице троје позитивно

Foto: Z. R.

Prema rečima pomoćnice direktora Doma zdravlja, dr Snežane Nikodijević, uzeti su uzorci za sedam PCR testova i obavljeno 78 seroloških testiranja. Svi rezultati su bili dobri – negativni, ali su tri slučaja otkrivena u drugim zdravstvenim ustanovama.


- Na pregled se javljaju pacijenti različite starosne dobi, mladi i stari, a simptomi su uglavnom lakši, bez posebnih osobenosti- ističe dr Nikodijević. Ona, međutim, kaže da nije poželjno davati bilo kakve prognoze razvoja epidemiološke situacije, posebno jer nailazi period kada će se pojaviti sezonski grip. U Paraćinu postoji navika građana, posebno starijih i hroničnih bolesnika, da se vakcinišu protiv gripa, tako da će dobar deo stanovništva od te zarazne bolesti biti zaštićen.

- Ako sami vodimo računa da zaštitimo sebe, ne bi trebalo da dođe do dramatične situacije sa kovidom jer sve dobrim delom zavisi i od nas – naglašava dr Nikodijević.
U Pomoravskom okrugu je od početka epidemije testirano na kovid preko 7.790 osoba, a 68 obolelih je preminulo od posledica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu