KOVID SE PRIMIRIO U PARAĆINU: Protekle sedmice troje pozitivno

Z. Rašić

utorak, 15. 09. 2020. u 08:31

КОВИД СЕ ПРИМИРИО У ПАРАЋИНУ: Протекле седмице троје позитивно

Foto: Z. R.

NA nivou paraćinske opštine potvrđena su ukupno tri kovid-pozitivna pacijenta tokom protekle sedmice, dok pozitivnih u Kovid-ambulanti Doma zdravlja, gde je obavljeno ukupno 122 pregleda, nije bilo, mada je 76 pacijenata sa simtomima pregledano prvi put.

Prema rečima pomoćnice direktora Doma zdravlja, dr Snežane Nikodijević, uzeti su uzorci za sedam PCR testova i obavljeno 78 seroloških testiranja. Svi rezultati su bili dobri – negativni, ali su tri slučaja otkrivena u drugim zdravstvenim ustanovama.


- Na pregled se javljaju pacijenti različite starosne dobi, mladi i stari, a simptomi su uglavnom lakši, bez posebnih osobenosti- ističe dr Nikodijević. Ona, međutim, kaže da nije poželjno davati bilo kakve prognoze razvoja epidemiološke situacije, posebno jer nailazi period kada će se pojaviti sezonski grip. U Paraćinu postoji navika građana, posebno starijih i hroničnih bolesnika, da se vakcinišu protiv gripa, tako da će dobar deo stanovništva od te zarazne bolesti biti zaštićen.

- Ako sami vodimo računa da zaštitimo sebe, ne bi trebalo da dođe do dramatične situacije sa kovidom jer sve dobrim delom zavisi i od nas – naglašava dr Nikodijević.
U Pomoravskom okrugu je od početka epidemije testirano na kovid preko 7.790 osoba, a 68 obolelih je preminulo od posledica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)