NIŠLIJE SKINULE DUA LIPU: Lik pevačice koja zastupa stavove "velike Albanije" na "Puminoj" reklami nakratko se pojavio u Srbiji

J. Ć. - B. Ca.

01. 09. 2021. u 08:00

NAPUĆENE usne Dua Lipe teško da su Nišlije namamile u "Pumin" butik. I slabo upućenom potrošaču verovatno nisu mogli da promaknu stavovi i propaganda ove britanske pevačice poreklom iz Prištine koja godinama unazad zastupa ideje o "Velikoj Albaniji" i otcepljenju Kosova.

НИШЛИЈЕ СКИНУЛЕ ДУА ЛИПУ: Лик певачице која заступа ставове велике Албаније на Пуминој реклами накратко се појавио у Србији

Slika Lipe je zamenjena dan kasnije u niškom tržnom centru

Kako se lik ove svetske zvezde, koja ne krije svoje velikoalbanske nacionalističke ideje, našao na reklamnom panou sportske radnje u Nišu - pitanje je koje je mučilo žitelje Niša, od kada su izlog prodavnice sportskog bredna "Puma" u niškom TC "Delta planet", kao i reklamne panoe u trgovini prekrile slike zgodne Albanke koja se proslavila u Velikoj Britaniji. Neki od njih su se javili i našoj redakciji, želeći da skrenu pažnju na ovu vrstu nepravde.

- Verujem da "Puma" tu reklamu postavlja svuda po našoj zemlji, ali čudi da ne znaju njen stav prema Srbiji - rekao je čitalac "Novosti" u pismu našoj redakciji. - Kako da neko ko aktivno i angažovano širi laži o našoj i albanskoj istoriji može da se pojavi na bilbordima koji krase domaće tržne centre? Na ovaj način ismeva se i omalovažava srpski narod i gura prst u oko, u vreme kada je status južne srpske pokrajine osetljiv. Ako ne poštujemo sebe, zašto bi nas drugi poštovali!

Prodavačice iz prozvanog lokala u Nišu kažu da su imali samo jedan slučaj da se mušterija požalila što baš Dua Lipa promoviše brend u Srbiji. Kada smo, međutim, sugestije naših čitalaca i "Puminih" kupaca poslali na mejl Kompaniji "N - sport" koja je distributer ovog brenda za našu zemlju, odreagovali su munjevito. Već od utorka ujutro "Puminu" prodavnicu i hol Tržnog centra krasi drugi lik.

- Najljubaznije vam zahvaljujemo na sugestiji i dobronamernoj kritici - rečeno nam je u "N-Sportu d.o.o".

- Marketinški vizual je deo globalne kampanje brenda "Puma", namenjen samo "Puma" prodavnicama, kao što je prodavnica u Nišu. Vizual će biti promenjen.

Lipa je inače pre oko godinu i po tražila od kompanije "Epl" da se na mapama njihovih uređaja jasno vide granice Kosova i Palestine, okačila je fotografiju zastave "velike Albanije" na kojoj su granicama Albanije pridodati delovi Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke. Nakon toga je na društvenim mrežama pokrenuta žustra rasprava, reakcije mnogih javnih ličnosti, peticije pa i pozivi da se bojkotuje Lipina muzika.

POREKLO SA KOSOVA

PEVAČICA Dua Lipa već godinama na društvenim mrežama redovno objavljuje postove podrške nezavisnosti Kosova, gde je i živela neko vreme kao tinejdžerka. Rođena je 1995. godine u Londonu. Roditelji su joj se 1992. godine tamo preselili, bežeći od rata na prostoru bivše Jugoslavije. Otac Dukađin Lipa bavi se marketingom, a član je i kosovskog benda "Oda", a majka Anesa radi u turizmu. Dobitnica je značajnih nagrada u industriji zabave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

Donorstvo je herojstvo