MINISTAR RUŽIĆ: Školska godina počeće 1. septembra, oko toga nema brige

Tanjug

29. 07. 2021. u 11:04

NOVA školska godina počeće 1. septembra i oko toga nema brige, poručio je danas ministar prosvete Branko Ružić.

МИНИСТАР РУЖИЋ: Школска година почеће 1. септембра, око тога нема бриге

Foto Tanjug

On je izrazio očekivanja da će školska godina otpočeti na regularan način, ističući važnost većeg obuhvata vakcinacije.

- Mislim da je to u interesu dece i roditelja, kao i prosvetnih radnika i vannastavnog osoblja i moramo vrlo odgovorno tome pristupiti - rekao je Ružić za TV Prva.

Podsetio je i da je vakcinisano više od 50 odsto prosvetnih radnika i da je to dobar pokazatelj odgovornog ponašanja, ali i da ta brojka nije dovoljna.

Ružić kaže da je sigurno da će učenici od prvog do četvrtog razreda svaki dan ići u školu i navodi da će se razmotriti da li će se model nastave nijansirati.

- To zavisi od odgovornosti svih nas, kao i kakva će biti ocena referentnih ljudi koji daju preporuke - poručio je Ružić, dodajući da je preporuka Kriznog štaba da nastava bude po modelu koji je bio u prethodnoj školskoj godini.

Ministar kaže i da onlajn nastava, ukoliko se ponovo održi, ne bi trebalo da predstavlja problem, jer se, kaže, u kontinuitetu radi na procesu digitalizacije.

- Do kraja godine imaćemo još 20.000 opremljenih digitalnih učionica. Ideja je da imamo nacionalnu platformu koja će služiti za onlajn nastavu - naveo je Ružić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri