DEČAKU POTREBNA KRV: M. V. (15) iz Paraćina, posle strujnog udara na vagonu, još ugrožen

Z. R.

28. 07. 2021. u 21:52

DEČAK iz Paraćina M. V. (15), koji je 25. jula pretrpeo udar struje od 25.000 volti, penjući se na vagon na železničkoj stanici, posle višečasovne operacije, koja je u utorak obavljena na Institutu za majku i dete u Beogradu, trenutno je stabilan, ali je i dalje životno ugrožen.

ДЕЧАКУ ПОТРЕБНА КРВ: М.  В. (15) из Параћина, после струјног удара на вагону,  још угрожен

Novosti

On je primljen u veoma teškom opštem stanju, skinute su nekrotične promene opečene regije i pokrivene transplatatom kože koji je uzet sa delova tela dečaka koji su zdravi.

Ovo je, za "Novosti", rekao dr Đorđe Kravljanac, dečji plastični hirurg koji je tinejdžera operisao, inače direktor Klinike za dečju hirurgiju Instituta za majku i dete.

- Radi se o opekotinama od pedeset odsto površine tela, a opekotine nastale udarom struje su izuzetno opasne, izazivaju brojne promene u organizmu i mogu da izazovu poremećaj srčanog ritma ili centra za disanje i posle nekoliko dana ili, čak, posle nekoliko nedelja od strujnog udara. Dečaka svaki dan tretiramo u operacionoj sali, radimo previjanje i čekaju nas dalje operacije jer je reč o velikoj površini tela - objašnjava dr Kravljanac.

Paraćinski Crveni krst, u dogovoru sa Institutom, pozvao je davaoce koji imaju prvenstveno B negativnu ili 0 negativnu krvnu grupu da se jave i doniraju dečaku dragocenu tečnost koja mu spasava život.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)