PLANOVI ZA PREDŠKOLCE: Koliko vrtića će se graditi u Srbiji

Lj.B.

23. 07. 2021. u 14:53

IZGRAĐENA su tri objekta za predškolsku decu - u Sremskoj Mitrovici, Doljevcu i Žitorađi - otpočeli su radovi u Kruševcu, a u narednih dvadesetak dana započeće radovi u Merošini i Loznici.

ПЛАНОВИ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ: Колико вртића ће се градити у Србији

FOTO: GU Kraljevo

Takođe, radovi su planirani i u Prokuplju, Vladičinom Hanu, Šidu i Smederevu, Tutinu i Novom Pazaru. Ovo je rekao ministar prosvete Branko Ružić koji je razgovarao sa predstavnicima Svetske banke o realizaciji Projekta "Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje"  kojim je predviđeno povećanje obuhvata dece predškolskim obrazovanjem.

On je naveo da su ovim projekatom obuhvaćeni svi apsekti  - proširenje kapaciteta predškolskih ustanova, unapređenje znanja i veština stručnih kadrova u ovoj oblasti, obuka za oko 12.000 vaspitača, ali i edukacija roditelja o značaju ranog razvoja i vaspitno- obrazovnog rada.

Ministar je naveo i da će u saradnji sa Fondacijom Novak Đoković do kraja septembra biti adaptirano i opremljeno 46 novih vrtićkih soba u 11 opština, dok je ukupno planirano da se adaptira i kompletno opremi najmanje 100 soba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)