SUTRA VELIKA SVEČANOST POVODOM DANA MUP SRBIJE: U stroju više od 2.000 policajaca

Tanjug

19. 06. 2021. u 20:23

CENTRALNA manifestacija povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije biće održana sutra na platou ispred Palate Srbija, a resorni ministar Aleksandar Vulin kaže da će to biti velika svečanost u kojoj će učestvovati više od 2.000 policajaca, koji će pokazati svoju obučenost.

СУТРА ВЕЛИКА СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ ДАНА МУП СРБИЈЕ: У строју више од 2.000 полицајаца

Foto: Tanjug

- Sutra će više od 2.000 policajaca stajati u stroju. Pokazaćemo koliko nas je, kakvi smo, kako smo obučeni, bićete ponosni -  rekao je Vulin gostujući na RTS-u i podsetio da će na sutra 1.337 pripadnika MUP-a koji su u poslednjih godinu dana primljeni u radni odnos svečano položiti zakletvu, pred predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Naveo je da je za proteklih osam meseci razbijeno 14 organizovanih kriminalnih grupa od kojih je najveća bila grupa Belivuk-Miljković i uhapšeno oko 109 članova različitih kriminalnih grupa.

Dodao je da je izdato blizu milion i sedamsto hiljada različitih dokumenata od čega 419.000 pasoša, 279.000 ličnih karata, te da je u ponedeljak izdato skoro 10.000 pasoša.

Vulin je istakao da su za pet odsto povećane plate svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Radimo svakog dana i tu smo za sve naše građane -  rekao je Vulin.

Naglasio je da se borba protiv korupcije odvija veoma dobro i dodao da je u prethodna tri meseca otkrivena protivimovinska korist od blizu 2,3 milijarde dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE: Poslat dopis svim školama, tiče se godišnjice masakra u OŠ Vladislav Ribnikar