LOKALNE SAMOUPRAVE ZA ZAPOŠLJAVANJE DOBILE 670 MILIONA DINARA: Do posla uz pomoć države

J.Ž.S.

18. 06. 2021. u 12:44

ZA mere zapošljavanja u opštinama izdvojeno je više od 670 miliona dinara. Od tog iznosa 357 miliona izdvojeno je iz sredstava Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) za 89 lokalnih samouprava, dok su gradovi i opštine pojedinačno dali 313 miliona dinara, rekla je ministarka za rad, Darija Kisić Tepavčević.

ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ДОБИЛЕ 670 МИЛИОНА ДИНАРА: До посла уз помоћ државе

Foto: NSZ

Prema njenim rečima osnovni cilj Strategije zapošljavanja je omogućavanje jednog stabilnog i održivog rasta zapošljavanja koje je zasnovano na znanju i dostojanstvenom radu.

- Svake godine povećava se broj onih koji iz svog budžeta izdvajaju novac za ove svrhe. U 2010. bilo ih je svega 10, a poslednjih godina ih je više od 100 - rekla je ministarka

Zoran Martinović, direktor NSZ smatra da se udruživanjem sredstava koje izdvajaju lokalne samouprave i novca koji daje NSZ postiže veći obuhvat građana u onim jedinicama lokalne samouprave koje su prepoznale politiku zapošljavanja kao jedan od svojih prioriteta.

- Postoje dva oblika saradnje između NSZ i lokalnih samouprava u finansiraju akcionih planova, jedan je, da na jedan dinar lokalne samouprave, NSZ i država izdvajaju najmanje još toliko za mere zapošljavanja - rekao je Martinović. - Drugi oblik saradnje je tehnička podrška, koja podrazumeva da opštine same finansiraju određene prioritete u oblasti politike zapošljavanja.

Do sada je sa lokalnim samoupravama potpisan 21 sporazum koji je omogućio izdvajanje više od 270 miliona dinara.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?