PRED ZDRAVSTVENIM SISTEMOM NOVI IZAZOV: Ministar Lončar - Korona još nije prošla!

Tanjug

14. 06. 2021. u 11:45

MINISTAR zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas da je situacija u zdravstvenom sistemu pod kontrolom kad je reč o korona virusu, i da je sada cilj pomoći što više ljudima s drugim oboljenjima, čije je lečenje trpelo zbog kovida, ali i upozorio da pandemija još nije prošla i zamolio sve građane da se ne opuštaju.

ПРЕД ЗДРАВСТВЕНИМ СИСТЕМОМ НОВИ ИЗАЗОВ: Министар Лончар - Корона још није прошла!

Foto: Printscreen

Na pitanje kakva je situacija u zdrastvenom sistemu, Lončar je rekao da je trenutno pod kontrolom, što znači da nema većih problema u vezi s korona virusom i da je cilj da svi pacijenti oboleli od kovida koji zahtevaju hospitalizaciju, a kojih je sada nešto više od 400, dobiju mesta u bolnicama koja su određne za to.

- Ali, ne zaborative da ima i drugih pacijenata, kojih je mnogo više, a koji su čekali do sada da dođu na red, na dijagnostiku, da legnu u bolnicu, da im se rade intervencije koje nisu bile hitne... Sada sve kapacitete srpskog zdravstva reorganizujemo u jedan sistem, i za pacijente koji nisu kovid pozivitvni - rekao je Lončar novinarima.

To je, kako je ocenio, novi izazov pred zdravstvenim sistemom, da se pomogne što većem broju pacijenata, kovid negativnih a sa drugim oboljenjima, što će, dodaje, trajati.

- Ako me pitate da li sam siguran da je korona prošla - nisam siguran. Nemam garancije i shodno tome pratićemo situaciju iz dana u dan - rekao je ministar.

Lončar je apelovao na sve građane da se ne opuštaju previše.

- Jasno je da smo se svi uželeli normalnog života, ali još nije vreme za to. Moramo da vodimo računa, da nosimo maske, pre svega, da se vakcinišemo. To je jedini način i izlaz, da stavimo pandemiju pod kontrolu i da kažemo u nekom momentu da smo problem rešili ili da smo blizu povraku normalnom životu -  rekao je Lončar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)