DO GRATIS BANJE VODI PROSEČNA PENZIJA: Kako da konkurišete za besplatnu rehabilitaciju u lečilištima širom Srbije

V.N.

27. 05. 2021. u 09:15

OSIM vaučera za letovanje u iznosu od 5.000 dinara, koje je obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije, potpuno besplatan boravak u banjama širom naše zemlje moguć je i preko PIO fonda za penzionere koji imaju primanja do 29.378 dinara.

ДО ГРАТИС БАЊЕ ВОДИ ПРОСЕЧНА ПЕНЗИЈА: Како да конкуришете за бесплатну рехабилитацију у лечилиштима широм Србије

Foto N. Živanović

Prijave su toku, a pravo da konkurišu za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici penzija, koji imaju prebivalište u Srbiji.

KORAK 1

POTREBNO je da čitko popunite prijavu koju ćete predati filijali na kojoj imate prebivalište, dok se korisnici sa Kosova i Metohije prijavljuju najbližoj filijali Fonda. Uz prijavu se podnosi i penzioni ček, ili dokaz o visini primanja iz inostranstva, izvod banke ili potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja.

KORAK 2

POPUNjENA prijava mora da sadrži izjavu, na propisanom obrascu, gde je čitko ispisano ime i prezime osobe koja želi da koristi rehabilitaciju i koja nema drugih ličnih primanja. Ovim papirom on ovlašćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju.

KORAK 3

UZ prijavu je poželjno priložiti i raspoloživu medicinsku dokumentaciju, ukoliko je korisnik poseduje. Preliminarna rang-lista korisnika penzija koji ispunjavaju uslove se objavljuje šesnaestog radnog dana od dana isteka oglasa, tačnije 16. juna.

KORAK 4

Na rang-listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja preliminarne liste. Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri prigovore, utvrdi konačnu rang listu i objavi je na oglasnoj tabli organizacije korisnika penzija, odnosno Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije "Nezavisnost", i oglasnim tablama organizacionih jedinica Fonda PIO.

KORAK 5

U postupku prijavljivanja, udruženja penzionera i penzioneri su u obavezi da se pridržavaju svih propisanih mera bezbednosno-zdravstvene zaštite. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!