DVADESETORO radnika obrenovačkog "Vodovoda" provešće dve nedelje na radnom mestu, ali posle obavljenog posla neće ići kući već u izolaciju u fabrici iako su potpuno zdravi.

Kako je rekao direktor JKP "Vodovod i kanalizacija" Branko Matić, da bi fabrike vode u Zabrežju i Bariču, koje snabdevaju Obrenovac dragocenom tečnošću, ostale u funkciji, stručnjaci će u njima provoditi 24 sata.

- U Bariču je u karantinu devetoro ljudi, a u Zabrežju njih 11 - rekao je Matić.

- Oni će narednih 15 dana biti zatvoreni u fabrikama. Tamo niko neće ulaziti, ni izlaziti, kako bismo obezbedili da Obrenovac u ovom periodu bude snabdeven vodom, bez ikakvih problema. Njima su obezbeđeni odlični uslovi, imaju odvojene sobe sa odvojenim krevetima i dušecima, kupatila su zasebna, hranu ćemo im dostavljati tri puta dnevno. Sve što im bude neophodno, donosićemo im.

Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da mu nije bilo lako da potpiše odluku o samoizolaciji radnika, ali da će to biti od velikog značaja za sve stanovnike ove prestoničke opštine.

- Ljudi u karantinu su zdravi, a da bi ostali u tom stanju i da bi fabrika vode u Zabrežju i Bariču proizvodila bezbednu i pitku vodu, oni su podneli žrtvu i biće neko vreme odvojeni od svojih porodica - navodi Čučković. - Svi oni su se odazvali pozivu Opštine i države. Najvažnije je da ovim gestom sačuvamo zdravlje svih stanovnika.


KORISTE PREPARATE HLORA

KAKO je ranije pojašnjeno iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", nije zabeležen nijedan prenos virusa korona putem hlorisane vode za piće.

- U standardnoj proceduri prerade vode koristimo preparate hlora koji efikasno i trajno uništavaju taj virus - navela je lekar specijalista higijene dr Ana Mršulja iz Službe sanitarne kontrole vode u JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".