JEDNA ulica u Beogradu u narednom periodu poneće ime po Briselu. Ovo je dogovoreno u zvaničnoj poseti zamenika gradonačelnika Gorana Vesića tom gradu. Osim toga, postignut je dogovor da na kući u kojoj je stanovao Ivo Andrić bude postavljena tabla koja će podsećati prolaznike da je u glavnom gradu Belgije nekad živeo naš nobelovac.

Kako je odlučeno u razgovoru Vesića sa državnim sekretarom regije Brisel Paskalom Smetom, biće uspostavljena zvanična saradnja dvaju gradova, a sporazumom će se definisati saradnja u oblasti kulture, razmene informacija, saobraćaja.

- Ivo Andrić je devet meseci živeo u Briselu 1929. godine, kao diplomata Kraljevine Jugoslavije - rekao je Vesić. - S obzirom na to da on nije samo srpski i jugoslovenski pisac već i svetski, želeli smo da na taj način napravimo još jednu vezu između dva grada.

PROČITAJTE JOŠ - Velikani umiru dva puta kada ih zaborave

Takođe, kako je Vesić istakao, dva grada će razmenjivati iskustva kada je reč o izgradnji biciklističkih staza i uspostavljanju sistema javnih bicikala, u čemu je Beograd na početku, a Brisel je već dosta napredovao.