TRG republike trebalo bi da bude završen do 1. septembra, a na njemu će se ubuduće održavati sve važne gradske manifestacije. Prva velika će biti doček nove 2020. godine, najavio je juče zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Trg će se koristiti za razne manifestacije, koncerte. Tu će biti prebačen kompletan novogodišnji program sa Trga Nikole Pašića, kao i veliko klizalište. Tokom decembra i januara na trgu će biti organizovani događaji namenjeni deci - pojasnio je Vesić i dodao da će 7. septembra tu biti održana opera na otvorenom Narodnog pozorišta.


PROČITAJTE JOŠ:
Uče uz rad i primaju platu!

Rekao je da je bilo vreme da Beograd dobije takav trg, uređen prostor i da svi veliki evropski gradovi imaju velike masivne trgove na kojima je veliki prostor koji odaje snagu tog trga i grada.

- Trg je sada uređen kako treba, postavljen je najkvalitetniji granit, urađena je ulica, takođe u granitu, koja će biti zona usporenog saobraćaja. Posađena su 53 stabla, što je za 19 više nego ranije, a biće postavljene "pametne klupe" koje imaju solarne panele, punjače za mobilni telefon, bežični internet.

Da će deo programa "Beogradska zima" biti preseljen na Trg republike, potvrdio je i Darko Glavaš, Sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i komunikaciju sa građanima.

- Sa ovako rekonstruisanim trgom i raspoređenim drvoredom, dobili smo veći prostor za 2.000 kvadrata. Ima mesta i za postavljanje klizališta, i za scenu, ali i da se "smesti" oko 20.000 ljudi. Potencijal prostora je veliki, tek treba da ga otkrijemo - kazao je Glavaš za "Novosti".


PROČITAJTE JOŠ:
Uskoro manje gužve na ulicama prestonice, Vesić najavljuje završetak nekoliko velikih projekata


Foto Naksi kamere


SNIMALI SERIJU, UPOREDO S RADOVIMA

UPRKOS radovima, juče je na Trgu republike snimana američka serija "Mornaričke foke".

- Ekipa je na ovoj lokaciji snimala i pre 10 dana, i hteli su da usnime ponovo neke kadrove. Sve vreme snimanja bili su prisutni predstavnici izvođača radova, a tamo smo bili i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i ja. Sve je urađeno po dogovoru i radnici nisu bili ometani u svom poslu - kaže Glavaš.