Hitna pomoć u tri faze

M. S.

29. 07. 2019. u 22:15

Хитна помоћ у три фазе

Zgrada Hitne pomoći Foto A. Stevanović

Prezentacija projekta rekonstrukcije zgrade urgentne medicine. Biće dograđen blok sa centrom za specijalizante

URBANISTIČKI projekat za najavljivanu rekonstrukciju zgrade Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć naći će se na javnom uvidu od 1. do 8. avgusta. Kako je predviđeno projektom, koji će biti dostupan javnosti, u zgradi gradske uprave u Ulici 27. marta, sanacija ovog objekta planirana je u tri faze. U prvoj fazi će biti izgrađen novi blok A, dok će blok B biti dograđen i obnovljen, a treći, blok C, rekonstruisan.

Prema planu, objekat bloka A će biti napravljen po etažama. Prizemlje je namenjeno za čuvanje i servisiranje voznog parka, prvi sprat će zauzeti edukativni centar, a na drugom spratu će se nalaziti administrativna služba.

Pročitajte još - Povećan broj intevencija Hitne pomoći na javnim mestima

- Kako je predviđeno, u edukativnom centru će se pružati obuka specijalizantima, a projektovano je pet učionica, ostava za opremu i, sala poput amfiteatra za predavanja. Na drugom spratu će biti smešten administrativni deo sa prostorijama kol-centra, kancelarijama za direktore, načelnike - stoji u urbanističkom projektu.

Blokovi B I C biće u funkciji zavoda koji pruža hitnu medicinsku pomoć. Sva tri bloka biće povezana sistemom hodnika.

Kako je ranije najavio gradonačelnik Zoran Radojičić, ova zgrada će se rekonstruisati po principima energetske efikasnosti i planirano je da bude dograđeno 8.000 kvadrata. Radovi će se sprovesti u okviru projekta koji će biti delom finansiran iz sredstava EU, a delom iz zajma EBRD-a.

PARKING-MESTA ZA ZAPOSLENE I KORISNIKE

U PLANU je da budu izgrađena 52 parking-mesta za sanitetska vozila, od kojih će devet biti napolju, a ostalo u okviru objekta. Za zaposlene i korisnike predviđeno je 47 mesta, a za osobe sa invaliditetom pet.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije