Kupališna sezona na plaži Lido počinje 4. jula, a Gradska opština Zemun je i ove godine organizovala postavljanje pontonskog mosta koji spaja Kej oslobođenja i Veliko ratno ostrvo.

Plaža Lido biće na raspolaganju građanima svakoga dana od 9.00 do 19.00, sve do 1. septembra.

Za bezbednost građana brinu čuvarske i spasilačke ekipe, kao i dežurna medicinska služba.

Prelazak pontonskog mosta, za sve posetioce i ljubitelje Lida je besplatan.

PROČITAJTE I: VANREDNA PROVERA VOZILA JAVNOG GRADSKOG PREVOZA: Klime "traži" 78 inspektora

U saradnji s nadležnim institucijama biće obezbeđeni svi uslovi za prijatan boravak na "zemunskom moru", uređena plaža i tereni za sportove na pesku, pijaća voda i tuševi, ugostiteljski pultovi.

Kao i prethodnih godina, tokom trajanja letnje sezone, ogranizovani su različiti programi u okviru manifestacije "Leto na Lidu", sa sadržajima za sve generacije, poput kreativnih radionica za decu, sportskih i kulturno-zabavnih sadržaja.

Tokom jula i avgusta građani će biti u prilici da uživaju u upoznavanju zanimljivosti koje pruža Veliko ratno ostrvo, kao netaknuti biser prirode, Dunavska ada na ušću Save u Dunav i zaštićeno prirodno dobro, površine 211,38 hektara.

U pratnji vodiča iz Gradske opštine Zemun, građani će u toku šetnje saznati o istorijatu ostrva, režimu zaštite prirode, biljnom i životinjskom svetu, brojnoj i raznovrsnoj ptičjoj populaciji, posebno o orlu belorepanu i autohtonim i invazivnim biljnim vrstama.