Dronovi traže ambroziju

M. S.

11. 06. 2019. u 15:28

Дронови траже амброзију

Za ovu svrhu Grad izdvojio 60 miliona dinara Foto Beoinfo

Gradonačelnik Zoran Radojičić tokom posete opštini Barajevo najavio akciju uništavanja korova

Do sredine jula Grad će se baviti suzbijanjem ambrozije, u periodu kada ova biljka cveta, a za to je ove godine izdvojeno oko 60 miliona dinara, podsetio je gradonačelnik Zoran Radojičić prilikom najave akciji uništavanja ovog korova u Barajevu.

- Ove godine smo kupili tri drona koja će nam pomoći u mapiranju terena kako bismo otkrili površine koje su najviše ugrožene, a nabavili smo i dva traktora koji sa potrebnim dodacima mogu ambroziju da uništavaju mnogo brže nego do sada - rekao je Radojičić.

Pročitajte još - Na ambroziju sa 60 miliona

Grad će mapirati 320 hektara, a u ovom trenutku plan je da više od 120 hektara pod ambrozijom bude uništeno. Predsednik Opštine Barajevo Slobodan Adamović kazao je da će ova opština sa svojim službama i preduzećima dati puni doprinos rešavanju problema.

- Potrebna nam je pomoć Grada. Na mnogo zelenih površina ambrozija nekontrolisano raste, naša komunalna preduzeća su spremna, ali je površina velika i bez dodatnog hemijskog tretmana teško je postići potpunu zaštitu - ističe Adamović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Rale

11.06.2019. 17:21

Ambrozija najvise cveta krajem avvusts I pocetkom septembra a ove godine ce zbog kisnog juna kasnije. To svi znaju aman...